Şanlıurfalı esnaf Sarkozy’ye de Filistine soykırım uyguladığını belirttiği İsrail’e de tepkili. Esnaf astığı pankartta bu iş yerine israillerin gireceğini belirtti,
Şanlıurfalı esnaf son aylarda yaşanan gelişmelere tepkili. Esnaf, "Sarkozy 100 yıl önceki sözde iddialara soykırım diye sahip çıkarken Ortadoğu’daki Filistin soykırımını görmezden geldi.
Şanlıurfa’nın karlı ve büyüleyici manzarasında gezen vatandaşlar tarihi han ve çarşılar bölgesindeki isot esnafının işyerine astığı pankartı görünce sormadan edemiyor. Bu pankartı neden astınız? Kime tepki göstermeye çalışıyorsunuz? Amacınız nedir?
Urfalı İsot esnafı soruları içtenlikle cevaplıyor: “Bu pankartı Sarkozy’nin görmezden geldiği Filistin soykırımının durması, Mavi Marmara Gemisi Şehitleri’nin haklılıklarının tespiti ve barışın gelmesi için asıyorum.” Esnaf, “Bizim Yahudilerle bir alıp veremediğimiz yok, bizler soykırımcı, katliamcı İsrail yönetimini kastediyoruz. Barıştan yana olan herkese saygımız vardır” diyerek soruları cevaplıyor.
Esnaf sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu yazının asılmasındaki amaç, 1948 yılından beri İsrail’in Filistin’e yaptığı zülüm, uygulamış olduğu katliamlar, orada uyguladığı soykırım ve Mavi Marmara gemisinde yaşanan olaylara bir nevi küçük bir esnafın tepkisidir”
Esnaf, “Bu pankartı kaldırmayı şu an düşünmüyorum. Ne zaman ki bağımsız bir komisyon kurulup Mavi Marmara’daki şehitlerin hakkı verilirse o zaman kaldırmayı düşünebilirim” diyerek sözlerine son verdi.(UrfaHA)
Esnaf’tan soykırım tepkisi :
Google'da Ara
Esnaf’tan soykırım tepkisi