Harran Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya yönelik önemli bir iş birliğine imza attı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve İstasyon Gaziantep koordinasyonunda gerçekleştirilen Akademik Kurul Paydaş İş Birliği Protokolü, 18 üniversitenin katılımıyla imzalandı.
Bu iş birliği; dijital, yeşil ve sosyal dönüşüm alanlarında bölgenin potansiyelini harekete geçirmeyi; üniversitelerin bilgi, birikim ve altyapılarını birleştirerek ortak bir kalkınma vizyonu oluşturmayı hedefliyor. Protokolle birlikte bölge üniversiteleri, bilimsel araştırmalar, teknoloji transferi, girişimcilik ve veri yönetimi alanlarında birlikte çalışacak.
Harran Üniversitesi Sürece Etkin Katılım Sağlıyor
İstasyon Gaziantep koordinasyonunda düzenlenen imza törenine katılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, şunları söyledi:
“Bu anlamlı iş birliğine ev sahipliği yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, emeği geçen tüm paydaş kurum ve üniversitelere teşekkür ederiz. Harran Üniversitesi olarak, ortak akıl, bilim ve iş birliğiyle bölgemize ve ülkemize değer katmayı sürdüreceğiz. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmaya, üretmeye ve birlikte yol almaya kararlıyız.”
Üniversitemiz Akademisyenlerinden Uzmanlaşma Süreçlerine Destek
İmzalanan protokol kapsamında, üniversitemiz akademisyenleri; uzmanlık alanları ve bilimsel çalışmalarıyla bilgi paylaşımı yapacak, uzmanlaşma süreçlerine katkı sunacak. Laboratuvar ve Ar-Ge merkezlerinin ortak kullanımıyla akademik ve sektörel iş birlikleri desteklenecek. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora programları için kontenjan planlaması yapılarak bölgesel ihtiyaçlara uygun insan kaynağı yetiştirilecek.
İstasyon Elçileri Projesi kapsamında ise gençlerin dijital, yeşil ve sosyal dönüşüm süreçlerinin aktif bir parçası haline getirilmesi hedefleniyor.
Ayrıca, ulusal ve uluslararası fon kaynaklarıyla desteklenecek konsorsiyum projeleri sayesinde Harran Üniversitesi'nin küresel bilim camiasındaki görünürlüğü artırılacak.