Ramazan Turgut, yaptığı açıklamada gençlerin giderek zanaat mesleklerinden uzaklaştığını belirterek önemli uyarılarda bulundu. Gençlerin çoğunun akademik kariyer hayaliyle yola çıktığını, ancak çoğu zaman mezun olamadan ya da meslek sahibi olmadan hayata atıldıklarını ifade etti.
“Gençler zanaat mesleklerine yönelmiyorlar. Okul okumak ve dershaneye gitmek istiyorlar, sonra üniversite düşünüyorlar. Mezun olamayınca da ortada kalıyorlar. Onun yerine bir mesleğe yönelseler daha iyi olur. Sonuçta herkes bir işi yapacak. Örneğin biri elektrikçi, diğeri tesisatçı olacak. Bu tür mesleklere bakarsak onlar da iyi para kazanıyor,” diyen Turgut, toplumun zanaatkârlara her zaman ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Ailelerin çocuklarını tanımaları ve onların ilgi alanlarına göre yönlendirme yapmaları gerektiğini belirten Turgut şöyle devam etti:
“Her işin bir güzelliği vardır. Aileler çocuklarının durumlarına bakmalılar; çocuk neye meyilli, neyi seviyor, ona göre yön vermeliler. Örneğin çocuk okumak istemiyor ama zorla okutuyorlar. Lise ve üniversite okuduktan sonra meslekleri olmayınca çocuk yine ortada kalıyor.”