Muhammed Veysel Yüzgül, www.sanliurfagazetesi.com’a yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadelede caydırıcı cezaların yetersiz olduğunu belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu.
Sorunun temelinde caydırıcı cezaların bulunmamasının yattığını ifade eden Yüzgül, “Devletimiz imkânlar sağlıyor, yakalamalar yapılıyor ancak daha sonra şahıslar serbest bırakılıyor. Caydırıcı bir ceza yok. Bugün uyuşturucuya başlayan bir kişi AMATEM’e gidiyor, 21 gün sonra serbest bırakılıyor ve uyuşturucudan kurtulduğu düşünülüyor. Oysa bu süreçte farklı bağımlılıklar ortaya çıkabiliyor” dedi.
AMATEM sürecinin bağımlılar açısından yeterli olmadığını savunan Yüzgül, bağımlı bireylerin aynı ortamlarda tutulmasının durumu daha da kötüleştirdiğini belirterek, “Bağımlılar bir arada tutuluyor, birbirlerini tanıyor ve bu durum sorunu derinleştiriyor” ifadelerini kullandı.
Uyuşturucu çeşitlerinin giderek arttığına da dikkat çeken Yüzgül, piyasada çaya, kahveye ve haplara karıştırılabilen sentetik uyuşturucuların yaygınlaştığını vurguladı. Yüzgül, “Bu maddelere karşı çok dikkatli olunmalı. Uyuşturucu artık neredeyse her aileye, birçok haneye girmiş durumda” diye konuştu.
Yüzgül, uyuşturucuyla etkin mücadele için daha ağır ve caydırıcı cezaların hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



