Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu ve bilgisayar öğretmeni Yavuz Öndem, 23 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek Dünya Boccia Şampiyonasında ilk kez milli formayla Türkiye'yi temsil edecek.
Serebral palsili (SP) bireylerin yapabildiği nadir branşlardan biri olan boccia sporuna 6 yıl önce başlayan Öndem, bugüne kadar katıldığı Türkiye şampiyonalarında 4 kez birincilik elde ederek büyük başarı gösterdi. Nisan ayında Kocaeli'de düzenlenen Türkiye Boccia Şampiyonası’nda altın madalya kazanan başarılı sporcu, bu başarısıyla milli takıma seçilmeye hak kazandı.
“Emeklerimin karşılığını alıyorum”
Yavuz Öndem, ilk kez yurt dışına çıkacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi:
“Bu branşa 6 yıl emek verdim. 4 Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Şimdi de ülkemizi yurt dışında temsil edecek olmak benim için büyük gurur. İnşallah Polonya’da madalya alarak İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. En büyük hedefim ise 2028 Olimpiyatları’nda yer almak ve çalıştırdığım sporcuları da oraya taşıyabilmek. Öğrencilerime örnek olmak benim için çok değerli. Hepsi çok mutlu oldu. Ben de bu mutluluğun devamını getirmek istiyorum.”
Anne Ayşe Yolcu: “Heyecanımız çok büyük”
Yavuz Öndem’in annesi Ayşe Yolcu da oğlunun başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Biz her zaman onun yanındayız. Polonya’daki şampiyona için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu bizim için ilk yurt dışı deneyimi olacak. Çok heyecanlıyız. Engelli annesi olarak bu gururu yaşamak tarif edilemez. Oğlumun hedefleri büyük. İnşallah bu yolculuk sadece bir başlangıç olur,” ifadelerini kullandı.
Öndem ailesi, Polonya’daki şampiyonada hem Türkiye’yi hem de Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil edebilmek için yola çıkıyor.