Balıklıgöl çevresinde esnaflık yapan Fuat Dönay, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden memnun olduklarını belirterek, hem ürün çeşitliliği hem de hizmet kalitesi açısından ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Balıklıgöl’e gelen yerli ve yabancı turistlerden biz memnunuz, umarım onlar da bizden memnundurlar. Şanlıurfa esnafı olarak kendilerine en kaliteli ve en iyi ürünleri sunmaya çalışıyoruz,” diyen Dönay, özellikle yöresel ürünlere yoğun bir talep olduğunu vurguladı. “En çok talep edilen ürünler arasında güneş kurusu gıdalar, su mamulleri, Siverek sumağı, Suruç kimyonu ve biber reçeli bulunuyor,” dedi.

Ekonomik koşulların tüm sektörleri olduğu gibi kendilerini de etkilediğini belirten Dönay, “Elbette ki ekonomik sıkıntılar bizi de etkiliyor. Ancak sevdiğin hiçbir iş zor değildir. Ya işini seveceksin ya da mecbur kalacaksın. O zaman da işin zorluğu kalmaz,” ifadelerini kullandı.

"Tarihi Çarşının En Büyük Avantajı Konumu"

Tarihi çarşının Balıklıgöl ve Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa'nın merkezinde olmasının büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Dönay, buna karşın bazı altyapı ve düzenleme eksikliklerine dikkat çekti.

“Diğer illerde olduğu gibi burada bir park alanımız yok. Müşterilerimiz araçlarıyla geliyor ama park yeri bulmakta zorlanıyorlar. Yakınlarda otopark var ama yetersiz kalıyor, bu durumdan biz esnaf da rahatsızız,” dedi.

"Tarihi Dokuya Zarar Verilmemeli"

Tarihi çarşının dokusunun korunması gerektiğini vurgulayan Fuat Dönay, çarşı içerisine motosiklet, pikaplı veya sepetli motorların ve seyyar satıcıların girmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Tarihi çarşının içerisine motosikletlerin, pikaplı motorların girmesini istemiyoruz. Seyyar satıcıları da asla ama asla burada görmek istemiyoruz,” diyerek belediye ve valiliğe çağrıda bulundu.

Muhabir: ÖMER FARUK AYHAN