Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayata geçirilen Ulusal Vefa Programı’nın 2026 yılı bütçesi için 5,1 milyar lira kaynak ayırdıklarını açıkladı.
Bakan Göktaş, temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyen yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların huzurlu bir yaşam sürmeleri ve toplumsal hayata katılımlarının artırılması amacıyla yürütülen Vefa Programı’nın 2022 yılında ulusal program haline getirildiğini hatırlattı.
Bakanlık olarak program kapsamında kendi öz bakımını yerine getiremeyen yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı olan vatandaşları düzenli periyotlarla ziyaret ettiklerini belirten Göktaş, bu kişilerin ev ve kişisel temizliklerinin sağlandığını ifade etti. Göktaş, “Hak ettikleri yaşam standartlarının sağlanması ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz.” dedi.
“2026 yılı ilk çeyreği için 1,3 milyar lira kaynak aktardık”
Ulusal Vefa Programı’nın 2026 yılı bütçesi için 5,1 milyar lira kaynak ayırdıklarını yineleyen Bakan Göktaş, “Bu kaynağın Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyrek ödemesi olan 1,3 milyar lirayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktardık.” diye konuştu.
Bakan Göktaş, Ulusal Vefa Programı’ndan 2025 yılında yaklaşık 128 bin vatandaşın yararlandığını, bu sayının 2026 yılında artırılarak 132 bin kişiye ulaşmasının planlandığını belirtti. Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının karşılanması noktasında her zaman yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.





