ŞANLIURFA’YA HİZMET ETMEK BOYNUMUZUN BORCU
Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Aziz Aslan ile MHP’nin seçim beyannamesi ve neden MHP’den aday adayı olduğunu konuştuk.
Y.GÜLER; Sayın Aslan biz sizi gazeteci olarak yakından tanıyoruz Ancak okuyucularımız açısından sizden ve ailenizden kısaca bahsedermisiniz ?
A.ASLAN; Tabi memnuniyetle; 01.01.1973 tarihinde Şanlıurfa Merkeze bağlı Mihraplı Köyü doğumdum. Beş çocuk babasıyım. Yıllardır ülkücü ve milliyetçi camiaya uzak olmadan devlet ve millet meselelerine kafa yormaya çalışan bir neferim. Yaşadığım topraklarda yıllardır ailem ve çevrem vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm bulmak için İl Genel Meclisi Üyeliği ve İl daimi Encümeni olarak görev yapmıştır. 1999 -2004 yılları arasında ise Babam Abit Aslan Anavatan Partisinde İl Daimi Encümen Üyesi olarak görev yaptı.
Y.GÜLER; Sayın Aslan şu an ne iş ile uğraşıyorsunuz ?
ASLAN;. Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve İstanbul’da faaliyet gösteren işletmelerim var. Şanlıurfa’dan kopamıyorum. Şanlıurfa halkına hizmet edebilmek için ticaret ve çiftçilikte uğraşıyorum.
Y.GÜLER; Sayın Aslan; Merkezde ve iktidarda bir çok parti verken neden MHP ?
A.ASLAN; Evet, neden MHP, 2004 yılından bu güne kadar kendini merkezde gören siyasi partilerden teklif almama rağmen dünya görüşüme uymadığı için ve memleketime hizmet etme noktasında zayıf kalacaklarına inandığım için kabul etmedim. Yıllardır dünya görüşüm ve çevrem fikirleri ile hayat bulunan Milliyetçi camiaya karşı hep manevi olarak beslediğim sevgiyi hayata geçirmek istediğimden milliyetçi camia saflarında nefer olarak bulundum ve halende bulunuyorum.
Y.GÜLER: MHP’den aday adayı olmanız ile birlikte seçim bürosu açtınız ve Mihraplı köyünde geniş katılımlı bir toplantı yaptınız. Size Aşiretlerin desteği var mı ? ayrıca; bu aşiretler sizi Milletvekili olarak görmek mi istiyor ?
A.ASLAN: Aday adaylık süreci başlar başlamaz biz hem seçim bürosunu açarak MHP’nin iktidarında yapılacakları anlatmaya başladık. El ilanı basıp dağıttık. Esnafımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın içindeyiz.Mihraplı köyünde bölgenin etkili aşiret reisleri ve önde gelenleri, kanaat önderlerinin bulunduğu bir toplantı tertip ettik. Sağ olsunlar teşrif ettiler. Birlikte soframızı paylaştılar. Toplantı miting gibi oldu. Aşiret liderleri milletvekili olmamı ve Şanlıurfa’ya hizmet etmemi istiyor. Beni destekleyenlerin oy oranı 60 -65 bin civarında oy potansiyeli var.
Y.GÜLER: MHP’nin asgari ücretliye karşı iyileştirme hakkında bilgi verirmisiniz ?
A.ASLAN; MHP iktidarında ; 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 lira olacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak. Çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacak. Çalışanların ücretleri sadece enflasyon artışına göre değil, ekonomik büyümeden pay alacak şekilde belirlenecek. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10`a indirilecek. Kamuda çalışanlara ödenen denge tazminatı arttırılacak. Kamu görevlerine ilişkin tanım ve tasnif paralelinde toplu sözleşme ve grev hakkı tesis edilecek. Personel rejimi, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenlenecek. Kamuda ücret adaleti sağlanacak, görev, yetki ve sorumluluk bakımından eşit değerde iş yapanın eşit ücret alması temin edilecek. Daraltılmış memur tanımı içine girenler ile belli özellik arz eden görevleri yürütenlerin dışında kalan kamu görevlilerine siyasî partilere üye olma hakkı getirilecek. Kamuda çalışan işçilerin, kamu kurumları arasında naklen geçişlerine imkân verilecek. Prim gün sayısını tamamlamakla birlikte yaş haddini doldurmadığından emekliye ayrılamayan ve zorunlu sigortalılıkları sona eren kişilerin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin, sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkân sağlanacak. İş kazası sonucu oluşan sakatlıkları nedeniyle bağlanan sürekli iş göremezlik gelirinin belli bir düzeyin altına inmemesi için alt sınır getirilecek. Kamu kesiminde sözleşmeli, geçici, taşeron elamanı, 4/B`li, 4/C`li, vekil ve benzeri adlar altında çalışanların tamamı kadroya geçirilecek. Kamu çalışanlarının ek gösterge, hizmet tazminatı, fazla mesai, diğer zam ve ödemelerdeki farklılıklar hakkaniyet ölçüsünde giderilecek.
Y.GÜLER: Yoksullarla ilgili ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Hilal Kart Projesi var bundan bahsedermisiniz ?
A.ASLAN ; Tabi memnuniyetle ; Yoksulluk sınırı altında kalan ailelerin tamamına ihtiyaçlarını karşılamaları için HİLALKART verilecek. Ailenin,Sosyo-ekonomik ve demografik yapısına göre;Hilalkart`a her ay yüklenecek miktar yoksulluk sınır gelir seviyesinin altına düşmeyecek. Hilal Kart ile 13 milyon yoksul , düzenli bir gelire kavuşturulacak. Milli Gelir`in yüzde 1 buçuğu olan 15 milyar lira Hilal Kart ile yoksullara aktarılacak. Yoksullar HİLALKART ile yapacakları alışverişleri, sadece ikamet ettikleri mahaldeki esnaftan yapabilecekler. Yoksullara yılda 500 lira Yakacak Yardımı yapılacak.
Yoksul ailelere ayda 200 lira Kira Yardımı yapılacak. Yoksulluk durumu ve birey sayısına göre yoksul bir aileye ayda 100 ila 300 lira arasında sosyal destek yardımı yapılacak. Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecek. Sosyal yardım miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirlenecek. Gerçek yoksulların tespiti ve yardımların adil dağıtılabilmesi için Sosyal Koruma Bilgi Sistemi oluşturulacak.
Sosyal Koruma Bilgi Sistemi ile hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Yoksul ve dar gelirlilere yönelik dolaylı vergiler indirilecek. Yoksulların genel sağlık sigortası primleri devletçe ödenecek. Yoksulların kamu hizmetlerinden yararlanmalarında avantaj sağlanacak. Yoksulların su ,elektrik,doğal gaz ve telefon ücretleri devlet tarafından karşılanacak
Kullanılmayan kamu arazileri, tarımsal üretim ve iş alanı olarak işsiz ve yoksullara verilecek.
Yoksullaşma riski taşıyan kesimlere destek projeleri uygulanacak. Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konutlar verilecek. Konut sağlanamayanlara ise kira yardımı yapılacak.
İşe alınan her ilave işçi için işverene belirli süre ile sigorta primi, muhtasar vergi ve enerji bedeli hususlarında avantajlar sağlanacak. Yoksullukla mücadele; sadaka ekonomisi ve yoksulluk kültürünün oluşmasını önleyici, yoksulların üretici konuma geçmesini ve kendi kazandıkları ile geçinmesini sağlayıcı nitelikte olacak. Herhangi bir işte çalışmakla birlikte, yoksul veya yoksullaşma riski altında bulunanlar da sosyal destek ödemelerinden yararlandırılacak. Terör olaylarından zarar görmüş vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu`ndan yardım yapılacak. Beş yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya loğusa annelere beslenme ve sağlık yardımı verilecek.
Y.GÜLER: Çiftçilere yönelik ne gibi MHP’nin projesi var ?
A.ASLAN; Tarımsal destekler kademeli olarak artırılarak, Milli Gelir`in yüzde 1 buçuğu düzeyine kadar çıkarılacak. Bütçeden, Milli Gelir`in binde 5`i olarak uygulanan tarımsal destekler iki kat arttırılarak, 12 buçuk milyar Liraya çıkarılacak. Besi hayvancılığı için bütçe desteği yüzde 50 oranında arttırılacak, 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecek. Küçük çiftçilerin aldıkları mazot, gübre, ilaç, tohum ve fideden ÖTV ve KDV alınmayacak. Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçiler için de tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kademeli olarak yüzde 50 oranında düşürülecek. Çiftçilerimize sulamada ucuz elektrik temin edilecek. Temizlenen mayınlı araziler yoksul çiftçilere dağıtılacak. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecek. Orman köylüsüne ve talep edenlere, belirli şartlar ve sürelerle, bedelsiz arazi tahsis edilerek özel ormancılık geliştirilecek. Ormancılık dışında başkaca bir iş yapamayan orman köylülerine, tarımsal üretim yapabileceği araziler tahsis edilerek iskânları sağlanacak. Orman köylülerinden boşalan alanlar ormanlaştırılarak iskâna yasak bölgeye dönüştürülecek.
Y.GÜLER: Eğitim ile ilgili MHP’nin projeleri neler ?
A.ASLAN : Türkçe tek eğitim dili olarak kalacak. 6 yaş grubu dahil edilmek suretiyle zorunlu temel eğitimin süresi 9 yıla çıkartılacak. Zorunlu eğitim iki kademeli olarak yapılandırılacak. İleri aşamada liseler de zorunlu eğitim kapsamına alınacak. Orta öğretim; program türünü esas alan, yatay ve dikey geçişlere imkân veren, yönlendirme hizmetiyle üniversite sistemine etkin geçişi sağlayan bir yapıya kavuşturulacak. Üniversite giriş sınavı kaldırılacak. Lise son sınıfta yapılacak `olgunlaşma sınavı` ile üniversiteye geçiş yapılacak.
YÖK yeniden yapılandırılacak. Üniversitelerde rektör seçimleri 2 kademeli yapılacak. 2`nci kademe sonunda en yüksek oyu alan iki adaydan yüzde 50`nin üzerinde oya ulaşan Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanacak. Yükseköğretimde kılık kıyafete bağlı olmaksızın eğitim alma hakkı temin edilecek. Başörtüsü sorunu çözüme kavuşturulacak. Yükseköğretimde sunulan imkân ve fırsatlardan kız öğrencilerin yararlanmasını engelleyen, anti demokratik ve insan haklarına aykırı uygulamalara son verilecek.
Üniversitelerde Yükseköğretim Kanunu`nun 50`nci maddesine göre çalıştırılan geçici araştırmacılara kadro verilecek. Üniversiteler bölgelerin özelliklerine göre belirli alanlarda uzmanlaşacak. Eğitimin hiç bir kademesinde yabancı dille eğitim yapılamayacak.
Öğrencilere en az bir yabancı dilin iyi bir şekilde öğretilmesinin alt yapısı oluşturulacak.
Eğitimin tüm kademelerinde sınıf mevcutları otuz öğrencinin altına indirilecek.
Zorunlu şartların dışında ikili eğitim uygulamasına son verilecek. Dershanelerin, ilk ve orta öğretim kurumlarının işlevlerini üstlenmesi önlenecek. Dershanelerin özel okullara dönüşmesi teşvik edilecek. Din eğitiminin okullarda devlet eliyle verilmesine devam edilecek..
(Millî birlik ve bütünlüğün sağlanması, vatandaş ile devlet arasındaki yakınlaşma ve çeşitli ön yargıların giderilmesinde önemli katkılar sağlayacağı için.) Yaz döneminde camilerde verilen din kültürü, ahlak bilgisi ve Kur`an öğretimine devam edecek çocuklar için yaş sınırı kaldırılacak. İlköğretim altıncı sınıftan itibaren din öğretimini desteklemek amacıyla seçimlik Kur`an-ı Kerim`i Okuma ve Anlama, İlmihal Bilgileri, Peygamberlerin Hayatı gibi dersler seçmeli olarak okutulacak. Türklüğün ve İslam`ın millî ve manevî değerlerini yaşayan ve yaşatan Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Hacı Bayram Veli ve Yunus Emre gibi önder şahsiyetlerin hayat ve felsefeleri, ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulacak. Yüksek başarı gösteren ortaöğretim öğrencilerinin sınavsız ve devlet bursu ile üniversite öğrenimine devam etmeleri sağlanacak. Bilgi toplumunun temel taşı niteliğindeki bilgiye ulaşmak için millî enformasyon ağı alt yapısı oluşturulacak. Türkiye`nin bilgisayar yazılım ve donanım alanında lider ülkeler arasına girmesi sağlanacak. İnternette içeriğin zenginleştirilmesine, nitelikli, doğru ve Türkçe olmasına önem verilecek.
MHP her alanda yenilikler ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için iktidara talip inşallah 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde halkımızın tercihi MHP’nin iktidarı yönünde olacaktır.
Y.GÜLER: Şanlıurfa’nın sorunlarını biliyorsunuz bunlar hakkında neler söyleyeceksiniz ?
A.ASLAN; Şanlıurfa’nın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Şanlıurfa’nın sağlık, eğitim, kültür ve turizm başta olmak üzere yol ve su ile diğer sorunlarının çözümü MHP iktidarında olacaktır.
Y.GÜLER: Sayın Aslan sizin çok seveniniz var, özellikle gazetemizdeki haberlere yüzlerce yorum geliyor. Sizi Mecliste görmek istiyorlar. Son olarak Şanlıurfa Gazetesi okuyucularına ne demek istersiniz ?
A.ASLAN:. Sevenlerimizin teşviki ile aday adayı oldum.Partimizin yetkili organları uygun görür ve seçilip meclise girmem halinde gece gündüz halkımızın sorunlarını çözmek için çalışacağım. Halk ve Milletvekili arasında kopukluk olmayacak devamlı yanlarında olacağım. Sorunlarını tespit edip çözümünü sağlayacağım.
Y.GÜLER; Sayın Aslan zamanınızı aldım açıklayıcı bilgiler verdiniz teşekkür ederim.
A.ASLAN; Yusuf bey başta siz olmak üzere Şanlıurfa Gazetesi sahibi ve çalışanlarına teşekkür ederim. Bize bu imkanı tanıdığınız için.
ESNAF ZİYARETİNDEN RESİMLER
MİHRAPLI KÖYÜNDE DÜZENLENEN SES VER ŞANLIURFA TOPLANTISI