Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir suç çetesine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. Ankara merkezli olarak İstanbul ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı yürütülen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı, 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin Ankara'da ikamet eden 10 vatandaşı telefonla arayarak, "Adınız terör örgütüne karıştı, kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ adına para toplanıyor. Bu şahıslara operasyon yapacağız. Evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye teslim edin, inceleme sonrası size geri verilecek" şeklinde senaryolarla kandırdıkları tespit edildi.
Şüphelilerin, mağdurların güvenini kazanmak için telefon görüşmelerini hiç kesmeden yönlendirmelerde bulundukları, kapıya gelen kişilerin ise maske ve şapka takarak kimliklerini gizledikleri belirlendi. Bu yöntemle 10 vatandaşın ziynet eşyası ve parası dolandırıcılık yoluyla çete üyelerinin eline geçti.
Ankara merkezli yürütülen operasyon kapsamında 255 bin dolar ve 4 milyon TL değerinde nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen para ve ziynet eşyalarıyla ilgili delillendirme çalışmaları sürerken, soruşturma derinleştirilerek şüphelilerin bağlantıları da mercek altına alındı.
Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bir kez daha uyararak, hiçbir kamu görevlisinin evden para veya ziynet eşyası istemeyeceğini, bu tür durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezine başvurulması gerektiğini hatırlattı.
İstersen bu haber için sosyal medya paylaşımı, spot metin veya başlık önerileri de sunabilirim.
Kaynak: İHA




