Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 2 bine giren 38 Şanlıurfalı öğrenciyi ağırlayarak başarılarını kutladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından dereceye giren öğrenciler için 11 Nisan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Karaca, başarılı öğrenciler ve aileleri katıldı.

BAŞKAN GÜLPINAR: “URFA’NIN EĞİTİMDEKİ BAŞARISI ARTIYOR”

Şanlıurfa’da kritik toplantı: Yeni dönemin yol haritası o masadan çizildi
Şanlıurfa’da kritik toplantı: Yeni dönemin yol haritası o masadan çizildi
İçeriği Görüntüle

Törende öğrencilerle bir araya gelen Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, elde edilen başarının Şanlıurfa adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın eğitimde elde ettiği başarıların artarak devam etmesinin önemine vurgu yapan Gülpınar, geçen yıl Türkiye genelinde ilk 1000’de yer alan 14 öğrenci sayısının bu yıl 21’e yükseldiğini belirtti.

Bu yükselişin Şanlıurfa’nın eğitim alanındaki gerçek potansiyelini gösterdiğini ifade eden Gülpınar, öğrencilerin elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını dile getirdi.

BAŞKAN GÜLPINAR: “DİPLOMA HER ŞEY DEMEK DEĞİL”

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Gülpınar, başarının yalnızca diploma ile ölçülmemesi gerektiğini söyledi.

Gülpınar, karakter, ahlak, topluma saygı ve aydın bir birey olmanın da en az akademik başarı kadar önemli olduğunu vurguladı. Gençlerden ilerleyen yıllarda Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye faydalı bireyler olmalarını isteyen Gülpınar, öğrencilerin elde ettiği başarının arkasında büyük bir emek ve fedakârlık bulunduğunu belirterek ailelere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Şanlıurfa’da Yks Gururu 38 Öğrenci İlk 2 Binde (1)

“URFA’YI TEMSİL EDECEK AYDIN GENÇLER YETİŞTİRMEK EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”

Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, gençlerin gelecekte Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirtti.

Gülpınar, “Çok iyi yerlerde olacaklar, çok iyi üniversiteler okuyacaklar. Birer aydın insan olarak yetişmeleri en büyük temennimiz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ MİRAÇ KOŞAR’A ÖZEL TEBRİK

Başkan Gülpınar, 2026 YKS Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Miraç Koşar’ı da ayrıca tebrik etti.

Şanlıurfa’dan Türkiye birincisi çıkmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Gülpınar, Miraç Koşar başta olmak üzere dereceye giren tüm öğrencileri kutlayarak eğitim hayatlarında başarılarının devamını diledi.

Şanlıurfa’da Yks Gururu 38 Öğrenci İlk 2 Binde (2)

ÖĞRENCİLERE HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmasının ardından Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, YKS’de dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Gülpınar, aileleriyle de sohbet ederek başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Program, öğrenciler, aileleri ve Başkan Gülpınar’ın katılımıyla çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi