DÜZENLENMİŞ HABER METNİ
Trendyol Süper Lig’de çeşitli kulüp ve yetkililer, son müsabakalar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği’nin 9 Aralık 2025 tarihli raporuna göre, kulüp yöneticileri ve kulüpler disiplin soruşturmalarına tabi tutuldu.

Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor Liderliğini Sürdürüyor
Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor Liderliğini Sürdürüyor
İçeriği Görüntüle

PFDK’ya Sevk Edilen Kulüp ve Yetkililer
Galatasaray: 5 Aralık 2025’te Galatasaray-Samsunspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, ayrıca 4 Aralık’ta kulüp sosyal medya hesabında yapılan açıklamalar sebebiyle PFDK’ya sevk edildi. Kulüp yöneticisi Abdullah Kavukcu de tedbirsiz olarak sevk edildi.
Eyüpspor: 6 Aralık 2025’te Eyüpspor-Kayserispor maçında talimatlara aykırı hareket nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edildi (Fatih Kulaksız).
Çaykur Rizespor: 6 Aralık 2025’te Konyaspor karşısındaki maç ve sosyal medya paylaşımı nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Kulüp yöneticisi Hasan Yavuz Bakır de tedbirsiz olarak sevk edildi.
Fenerbahçe: 6 Aralık 2025’te Rams Başakşehir maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk edildi.
Kocaelispor ve Kasımpaşa: 7 Aralık 2025’teki Kocaelispor-Kasımpaşa maçındaki talimatlara aykırı hareket nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.
Trabzonspor: 7 Aralık 2025’te Göztepe karşılaşmasındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk edildi.
Beşiktaş: 8 Aralık 2025’te Beşiktaş-Gaziantep maçında çirkin ve kötü tezahürat ve sosyal medya paylaşımı nedeniyle sevk edildi. Kulüp başkanı Serdal Adalı de tedbirsiz olarak sevk edildi.
Corendon Alanyaspor: 8 Aralık 2025’te Corendon Alanyaspor-Antalyaspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk edildi.
Antalyaspor: 8 Aralık 2025’te aynı maçta talimatlara aykırı hareket nedeniyle antrenör Umut Furkan Can tedbirsiz olarak sevk edildi.
TFF, PFDK’ya sevk edilen kulüp ve yetkililerin, müsabaka ve sosyal medya paylaşımları yoluyla “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalarda” bulunduklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı