Aşkale'de sabah erken saatlerde kurulan hayvan pazarında hem küçükbaş hem de büyükbaş birçok hayvan alıcılar için pazara getirildi. Pazar alanı hıncahınç dolu olsa da satılan kurbanlık sayısı beklentinin çok altında kaldı.
Üreticiler, fiyatların geçen seneye göre fazla bir fark olmadığını söylese de kurban alacak olan vatandaşlar, satışların çok pahalı olmasından yakınıyor.
Senenin ilk kurbanlık satışları bu hafta başladı; bazı vatandaşlar kurbanlıklarını aldılar. Sıkı pazarlıkların yapıldığı anlarda, "kol sallama" diye tabir edilen pazarlık usulü, alıcı ve satıcıların canlarının yanmasına yol açarken izleyenleri tebessüm ettirdi.
Görücüye çıkan kurbanlıklarda, ilk hafta itibarıyla büyükbaş hayvanların 70 binden başlayıp 350 bine, küçükbaşların ise 10 bin - 30 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunulduğu gözlemlendi.
Erzurum’da Kurbanlıklar Görücüye Çıktı!
Erzurum'un Aşkale ilçesinde, pazar günleri kurulan canlı hayvan pazarında yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurbanlık hayvanlar da görücüye çıkmaya başladı.
Kaynak: İHA
Yorumlar