Yıldırım; Belediyenin açtığı kadın destek merkezinde öğrendim. Sonrasında kendimi geliştirdim. Küçük bir işyeri açtım. Sonra büyüttük eşim ve çocuklarıma öğrettim, şu anda hep beraber ailecek çalışıyoruz.
Şanlıurfa"da yaşayan 2 çocuk annesi Hatice Yıldırım"ın başarı öyküsü herkese örnek oluyor. Anne Yıldırım, tek dikiş makinesiyle çıktığı yolda hem eşini hem de İki çocuğunu meslek sahibi yaptı.
Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı mahallerde faliyette geçirdiği Kadın Destek Merkezleriyle, kadınları çalışma hayatına kazandırıyor. 34 Kadın Destek Merkezinde açılan 2 bini aşkın kusrtan yaklaşık 700 bin Kadın faydalandı.
2 çocuk Annesi Yıldırım da bu kadınlardan biri oldu. Yıldırım, Ahmet Yesevi Kadın Merkezine gitmeye karar verdi. Hem azmi hem de gayreti takdir topladı. Dikiş ve Nakış Kursunda eğitimini tamamlayan Yıldırım, kendi iş yerini açmaya karar verdi. Küçük bir dükkanda ve tek dikiş makinesiyle yola çıkan Anne Yıldırım, aynı zamanda eşini de meslek sahibi yaptı. Bununla da yetinmeyip iki çocuğuna da çok sevdiği mesleğini öğretti.
Anne Yıldırım"ın ürettiği çeyizlikler el üstünde tutuluyor. Siparişlere yetişemeyen Yıldırım ailesi, ürettikleri ürünleri yurt dışına da ihraç ediyorlar.
Kırsal alanlarda kadınlara yönelik düzenlenen kurslar sayesinde birçok kadın kendi iş yerini açma imkanı elde ediyor.
Kentte 34 Kadın Destek Merkezinde 58 farklı branşta 2 bin 166 kursta yaklaşık 700 bin kadın faydalanıyor.
Dikiş nakış, giyim, kuaför, okuma yazma, telkâri gibi farklı kurslardaki eğitimlere katılan kadınlar aynı zamanda usta öğretici olarak kadın destek merkezlerinde kurs hocası olarak görev yapıyor.
Şanlıurfa"da çok sayıda kadının kurslarda meslek sahibi olduğunu anlatan Usta Öğretici Emine Kaya, '"Bayanlarımız buraya müracaat ediyorlar, kayıtlarını yapıyoruz. Aşama aşama önce düz dikiş ile başlatıyoruz. Ondan sonra basit kalıplarla giyim alışıyorlar. Kendileri öğrendikten sonra dışarı dikiyorlar, çevrelerine dikiyorlar. Ev ekonomilerine katkı da bulunuyorlar. Tam işi elde ettikten sonra gidip kendi dükkanlarını açıp, kendi mesleklerini ediniyorlar. Binlerce, senede binlerce bayanımız buraya başvurup iş sahibi oluyor. Bu şekilde istihdam ediyoruz, fabrikada gidip çalışanlar var, kuaför dükkanı açanlar var, el sanatları dallarında uzmanlaşıp kendi ınstagram sayfalarını açıp dışarıya satanlar var. Bu şekilde bayanlarımız kendi el emeklerini o şekilde pazarlıyorlar"" dedi.
Açtığı işyerinde esi ve çocuklarını meslek sahibi yaptığını ve ürettikleri nevresimleri Yurt içi ve Yurt Dışına ihraç ettiğin anlatan Hatice Yıldırım '"Belediyenin açtığı kadın destek merkezinde öğrendim. Sonrasında kendimi geliştirdim. Küçük bir işyeri açtım. Sonra büyüttük eşim ve çocuklarıma öğrettim, şu anda hep beraber ailecek çalışıyoruz. Instagramda bize çok destek var. Sosyal medyadan yurt içinden yurt dışından kargolama yapıyoruz. genelde seccade seti gönderiyoruz. Pike takımları gönderiyoruz. Nevresim takımları gönderiyoruz. Genel olarak onlar da bize eski dantelleri, anneanneden babaanneden kalan el işlemelerini gönderiyorlar, biz onları yeniden tasarlayıp onlara gönderiyoruz. Türkiye içerisinde tüm şehirlere gönderiyoruz. Yurt dışında da Almanya, Fransa, Yunanistan, Kanada gibi ülkelere paketleme yapıyoruz. Evde oturmak bir şey kazandırmıyor. Hem ülke hem aile bütçesine katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Hepimiz bir aradayız, bu da güzel bir şey, bir şeyler yapabilmek, üretebilmek çok çok güzel bir şey eşimle, oğlumla ben öğrendikten sonra, önce küçük oğluma öğrettim, sonra eşime öğrettim, büyük oğluma öğrettim şimdi 4 kişilik bir ekip olarak ailecek çalışıyoruz"" diye konuştu.
Eşi sayesinde meslek sahibi olduğunu ifade eden Reşit Yıldırım, '"Mesleği eşim belediyede öğrendi. Sonra vesile oldu böyle bir dükkan açtık. Çocuklarla beraber çalışıyoruz. Çeyiz işi yapıyoruz, bebek çeyizi güzel şeyler çıkarıyoruz. Sağ olsun çocuklarda destek oldu, eşim ve çocuklarla beraber çalışıyoruz"" dedi.