MUSTAFA ŞEKER, www.sanliurfagazetesi.com’a yaptığı açıklamada dünya gündemindeki gelişmelerin Türkiye’yi de etkilediğini belirterek vatandaşlara sağduyu ve sabır çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da “Üzüm Salkımı” Gösterisi büyük beğeni topladı
Şanlıurfa’da “Üzüm Salkımı” Gösterisi büyük beğeni topladı
İçeriği Görüntüle

Dünyada yaşanan olayların tüm ülkeleri etkilediğini ifade eden Şeker, küresel krizlerin Türkiye’ye de yansımasının olağan olduğunu söyledi. Yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunan Şeker, “Dünyadaki bütün gelişmeler dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiliyor. Bunlar olağan şeyler. İki kişi birbirine vuruyor, biz ülke olarak sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Bazı dünya liderlerine yönelik eleştirilerde bulunan Şeker, “Çok fazla hakaret etmek istemiyorum ama halk anlıyor zaten. Gerek Amerika’nın başında olan gerek İsrail’in başında olan insanlar yanlış işler yapıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Şeker, ülkenin doğal güzelliklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülkemiz o kadar güzel ki herkesin eğilip şu ülkenin toprağını öpmesi lazım. Ben balkona çıkıyorum, gökyüzüne bakıyorum, yıldızları görüyorum. Başka ülkelerdeki insanlar da görüyor ama ülkemiz yine de harika. Dolayısıyla sabırlı olmamız lazım.”

Şeker, vatandaşların moralini yüksek tutması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: ÖMER FARUK AYHAN