Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığının organizasyon ve yürütücülüğünde devam eden “Maziden Atiye Ahlat” programı ile öğrenciler bölgede tarih yolculuğuna çıkıyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 yıldır devam eden program kapsamında, eğitim-öğretim döneminde her hafta farklı illerden lise öğrencileri ağırlanıyor. Bu hafta İstanbul’dan 54, Şanlıurfa’dan 17 olmak üzere toplam 71 öğrenci programa katıldı.

Öğrenciler, Ahlat ilçesi başta olmak üzere Van ve Muş’taki tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanı buluyor. Program kapsamında tarihi ve kültürel gezilerin yanı sıra, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kültür-sanat etkinlikleri, konser ve şiir geceleri, kitap ve sinema tahlili, söyleşi ve yarışmalar da düzenleniyor.

İstanbul’dan katılan Eymen Sinan Tor, “Maziden Atiye adlı bu program çok verimli geçti. Dün tanışma programımız oldu, bugün de tarihi ve kültürel mekanları gezdik. Şu anda Selçuklu Mezarlığı’ndayız. Burası gerçekten etkileyici. Bin yıla yakın anıtlar burada. Bu programı gerçekleştiren Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ederim” dedi.

İstanbul’dan Mert Yıldırım ise, “Bugüne kadar Ahlat’ın adını bile duymamıştım ama bu programa katılınca öğrendim. Gerçekten herkesin gelmesi ve görmesi gereken yerler var. Atalarımızın bıraktığı mirasların çoğu burada. Özellikle Selçuklu Mezarlığı çok etkileyici. Bu imkanları bize sağlayan Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, valimize ve kaymakamımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi'nden Gençlere Eğitim Desteği!
Şanlıurfa Haliliye Belediyesi'nden Gençlere Eğitim Desteği!
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa’dan katılan Kerem Emir Ayda ise, “Ahlat’a hayatımda ilk kez geldim. Çok güzel, tarihi ve eskilere dayanan bir şehir. Selçuklu Meydan Mezarlığı’ndayız. Burada tarihi mezar taşları var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlanıyoruz. Her şeyimiz tam, hiçbir şeyimiz eksik değil. Cumhurbaşkanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı