SULTAN BAYAN, www.sanliurfagazetesi.com’a yaptığı açıklamada atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, mevcut sistemin ciddi mağduriyetler oluşturduğunu ifade etti.

Atanamayan bir öğretmen olduğunu belirten BAYAN, üç yıldır sınava girdiğini ancak atanamadığını söyleyerek, “Sistem o kadar kötü ki artık rüyalarımıza kadar giriyor. Gerekli puanı alıp mülakatlardan geçemeyen o kadar çok insan var ki, maalesef biz de onlardan biriyiz” dedi.

Üniversite eğitim sürecinden sınavlara kadar büyük zorluklar yaşadıklarını vurgulayan BAYAN, ilgili kurumların atanamayan öğretmenler konusunda artık kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini belirtti. Torpil iddialarına da değinen BAYAN, “Her ne kadar torpil yok denilse de bana göre torpil var. 80 puan alıp atanan biri varken, 83-84-85 puan alıp torpil yüzünden atanamayan insanların vebalini kimse almasın” ifadelerini kullandı.

Atanamayan öğretmenler arasında psikolojik çöküntünün giderek arttığını dile getiren BAYAN, “İntihar vakaları artık çok fazla ve maalesef yakın çevremize kadar gelmiş durumda. Psikolojik olarak da, hayat olarak da çökmüş durumdayız. Buna gerçekten kalıcı çözümler bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Atama ve kontenjan sayılarının yetersizliğine de dikkat çeken BAYAN, kendi branşında yaklaşık 50 bin kişinin sınava girdiğini ancak atama sayısının sadece 200-300 civarında olduğunu belirterek, “Bu sayı kesinlikle yeterli değil. Atama ve kontenjan sayılarında daha fazla yer açılmasını istiyoruz. Umudumuz, geleceğe daha güzel ve umutla bakabilmek” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Haliliye’de Yol Seferberliği Aralıksız Devam Ediyor!
Şanlıurfa Haliliye’de Yol Seferberliği Aralıksız Devam Ediyor!
İçeriği Görüntüle

.

Muhabir: MEHMET KÜÇÜK