Projenin teknik detaylarını da paylaşan Başkan Gülpınar, bölgede toplam 85 yapı ve 250 bağımsız birimin bulunduğunu, tamamının kamulaştırma kapsamında değerlendirildiğini açıkladı. Yaklaşık 18 bin metrekarelik mülkiyet alanında çalışma yürütüldüğünü belirten Gülpınar, toplam proje alanının ise 27 bin 380 metrekare olduğunu kaydetti. Yeni rekreasyon alanı içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanlarının yer alacağını ifade eden Gülpınar, “Ailelerin gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceği yeni bir nefes alanı ortaya çıkacak” dedi.

350 MİLYON TL’LİK YATIRIM BÜYÜKŞEHİR’DEN

Kamulaştırma sürecinin maliyetinin 350 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Gülpınar, bu bütçenin tamamının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını vurgulayarak, “Biz bu şehre yatırım yapmayı bir görev değil, bir vefa işi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Projenin güneyinde Karakoyun Deresi, kuzeyinde ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yer aldığını belirten Gülpınar, alanın tarihi Hızmalı Köprü ile Justinyen Su Kemeri arasındaki önemli tarihi dokunun üzerinde bulunduğunu söyledi. Yapılan tüm çalışmaların tarihi mirasa zarar vermeden ve şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde titizlikle planlandığını kaydetti.

Hacı Mehmet Yaşar İpeksever vefat etti
Hacı Mehmet Yaşar İpeksever vefat etti
İçeriği Görüntüle

“ŞEHİR, İNSANIYLA ŞEHİRDİR”

Şehrin yalnızca binalardan ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Gülpınar, “Şehir, insanıyla, anısıyla ve nefesiyle şehirdir. Bizim derdimiz; insanı merkeze alan, tarihiyle uyumlu, yeşille barışık ve estetik bir Şanlıurfa inşa etmektir” dedi. Haliliye’de başlatılan bu dönüşümün, kentin diğer bölgelerine de örnek olmasını temenni eden Gülpınar, sürecin vatandaşlarla istişare içinde ve kimsenin mağdur edilmesine izin verilmeden yürütüldüğünü söyledi. Başkan Gülpınar, konuşmasını emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı ve “Birlikte daha güçlü, daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir Şanlıurfa’yı inşa edeceğimize gönülden inanıyorum. Şanlıurfa, hep birlikte büyüyecek, güçlenecek ve güzelleşecek” şeklinde konuştu. Başkan Gülpınar, daha sonra projenin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından kepçe operatörünün koltuğuna geçen Başkan Gülpınar, bina yıkımları için ilk kepçeyi vurarak çalışmaları başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi