Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğüne Prof.Dr. Mehmet Gülüm"ün atanmasından sonra eksiklikler ve yapılması gereken yatarımlar tespit edildikiten sonra yatırımlar hız kazandı.Şehir Hastanesi dışında Haliliye ek binasında 350 yataklı , eski Üniversite Hastanesinde 70 yataklı  ve Devteştinde Ağız ve Diş Hastanesi olmak üzere 3 yeni hastane daha yapılıyor.

           Gülüm; Haliliye ek bina içerisindeki yer 160 yatak olacak ve orası bittikten sonra da artık ek bina kavramını kullanmayacağız, bağımsız bir hastane olacak. Kendi yanında ki 200 küsür yatakla birlikte 300"ün üzerinde 350 – 360 civarında bir yatak kapasitesine ulaşacak, orada da yine çocuk ve kadın doğum ağırlıklı  olacak. Şu an ki ek bina da aynı zaman da Onkoloji ile ilgili de ikinci şehir hastanesi ile birlikte ikinci onkolojinin merkezi olacak orası.
            - Eski devlet hastanesinin yıkılan yerine de 17 dönüm çok güzel bir alan orası, o alana da 150 yatak planlaması yapıldı ve bakanlığa arz edildi, bakanlığa gönderildi. Onların da inşallah 2022 yılının ikinci 6 ayın da bununla ilgili bir hazırlık belki temel atma inşallah arzu ediyoruz.
            -Devteşti mahallesinde Haliliye belediyesinin protokol de bize devrettiği bir yer var orası da Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi şeklinde bir kurgumuz var. İç kısmın da bazı tadilatlar yapılması gerekiyor, Haliliye belediyesi onları üstlendi onlar yapacaklar, orası bittikten sonra 51 ünitelik ağız ve diş sağlığı hastanesi ve girişte güzel bir alan var orası da 7/24 çocuk üzerine en az 4 çocuk uzmanının bulunduğu bir çocuk merkezi haline getireceğiz.
            - Şehir hastanesi de 300 dönüm üzerine kurulmuş 500 bin metrekare kapalı alanı olan devasa bir alan, önümüzde ki senenin normal de Mayıs, Haziran gibi bitiş bekleniyor, biz onu ne kadar Ocak ayına doğru çekersek kar kabul edeceğiz, onun için uğraşıyoruz bakanlığın bu konuda ciddi bir iradesi var.
          - Sağlık kapsamın da 20"nin üzerinde alımı yapılan doktor öğretim üyesi, eski ismiyle yardımcı doçentlerimiz onlardan da inşallah geçen 2 tanesi doçent oldu, 2 tanesinin de bitmek üzere doçent olacaklar. Yeni yeni akademik havuz da oluşuyor, doçentlerimiz oluşacak, profesörlerimiz oluşacak,
             -Aşılamada  istediğimiz seviye de değiliz bunu kabul ediyoruz bu bizi rahatsız ediyor bir Urfalı olarak da, Sağlık Müdürü olarak da benim kabullendiğim bir iş değil. Ama bunun değişmesiyle birlikte özellikle ayın 7"si itibariyle TURKOVAC aşımız devreye girdi artık ilimizde de yapılıyor yalnız randevu ile ayırtılması gerekiyor aşı için. Bu aşıyla birlikte de sayılarımız da artışa geçtik.
          Sağlık personeline saldırılar ile ilgili olarak  Biz bahsettiğiniz hemşiremizi de ev de ziyaret ettik yaralanmıştı, oldukça morali bozuktu, üzüntülüydü, olayı anlamaya çalışıyordu bunu tasvir etmiyoruz. Dediğiniz gibi Urfa sağlıkta şiddette diğer illerden çok da fazla değil ama bir olay bile fazla, bir olay bile bu kadar yoğun çalışan, bu kadar fedakârca çalışan insanların moralini bozuyor. Dışarıdan gelen insanların elinin ve ayağının titreyerek gelmesine sebep oluyor, bu algılar dışarıda çok iyi bir algı oluşturmuyor, iyi lanse edilmiyor. Bunlar da sağlık çalışanlarının burayı tercih etmesin de muhtemelen olumsuz katkıları oluyor.
           Bizden önceki il müdürlerimiz de hatta bu çalışmayı yapmış, talep edilmiş bakanlığın bir öncelik sıralaması var şehir hastanesi, hastaneler ve sonra da idari binalar gibi bu sıralamalar içerisinde, bizim 2022 yılı içerisinde il müdürlüğü binamız görülmüyor. Sıkıntılıyız, bazı birimlerimiz dağınık dediğiniz gibi bunların getirdiği aksaklıklar olabiliyor ama şükürler olsun hizmet devam ediyor kesinlikle devam ediyor. Tahmine ediyorum 2023 yılının içerinde, bu 30 dönümlük güzel kampus içerisinde yeni bir il müdürlüğünün de planlanacağını, yapılacağını düşünüyorum bunun için de çabamız devam edecek.
 
           SAĞLIK ALANIN DA SİZ GELDİĞİNİZDEN BERİ ŞANLIURFA"DA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI      VE YAPILMAYA DA DEVAM EDİYOR. ŞANLIURFA"DA HEM İL GENELİNDEKİ HASTANELERDE ÖZELLİKLE ATIL DURUM DA OLAN YERLERLE İLGİLİ PROJELERİNİZ VAR. ÖNCELİKLE ESKİ OSM HASTANESİNİN YANINDA BULUNAN İNŞAATLA İLGİLİ YENİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞINIZI DAHA ÖNCE DE KONUŞMANIZ DA BELİRTMİŞTİNİZ. YİNE ESKİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ YIKILDI, ORADA YENİ BİR HASTANE YAPILMASINDAN BAHSETMİŞTİNİZ. BİR DE HALİLİYE BELEDİYESİNİN SİZE TAHSİS ETTİĞİ DEVTEŞTİ BÖLGESİNDE DİŞ HASTANESİ YAPILMASI DURUMU BİR DE ŞANLIURFA GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDEN KONU ŞANLIURFA ŞEHİR HASTANESİNİN ŞUAN Kİ DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?
         HALİLİYE EK BİNASI VE ESKİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ 2022 YATIRIM PROĞRAMINA ALINDI.
         GÜLÜM, Haliliye ek bina olarak şuan kullandığımız Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırmamıza bağlı olan bir kaba inşaatı bitmiş alanımız var, burası bakanlıkla görüşmelerimiz neticesinde 2022 yatırımlarına alındı. Dün itibariyle de oranın ne amaçla, ne şekilde kullanılacağına dair bizden proje taslağı istendi, dün onun çalışması bitirildi. Hem ek binanın içerisindeki yer hem de eski üniversite hastanesi, çocuk hastanesinin yıkılan 17 dönüm alanın projeleri yapıldı ve bakılıp arz edildi. Bakanlık 2022 çalışmaları içerisine bunları aldılar ve 2022 yılının ikinci yarısında inşallah oralarla ilgili de bir müspet elle tutulur belirtim bekliyoruz.

         HALİLİYE EK BİNASI (ESKİ OSM) BAĞIMSIZ HASTANE OLACAK.
        GÜLÜM, Haliliye ek bina içerisindeki yer 160 yatak olacak ve orası bittikten sonra da artık ek bina kavramını kullanmayacağız, bağımsız bir hastane olacak. Kendi yanında ki 200 küsür yatakla birlikte 300"ün üzerinde 350 – 360 civarında bir yatak kapasitesine ulaşacak, orada da yine çocuk ve kadın doğum ağırlıklı  olacak. Şu an ki ek bina da aynı zaman da Onkoloji ile ilgili de ikinci şehir hastanesi ile birlikte ikinci onkolojinin merkezi olacak orası. Eski devlet hastanesinin yıkılan yerine de 17 dönüm çok güzel bir alan orası, o alana da 150 yatak planlaması yapıldı ve bakanlığa arz edildi, bakanlığa gönderildi. Onların da inşallah 2022 yılının ikinci 6 ayın da bununla ilgili bir hazırlık belki temel atma inşallah arzu ediyoruz bunun için hızla devam edeceğiz.
          DEVTEŞTİNE AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ VE ÇOCUK MERKEZİ
          GÜLÜM,Dediğiniz gibi Haliliye belediyesinin protokol de bize devrettiği bir yer var orası da ağız ve diş sağlığı hastanesi şeklinde bir kurgumuz var. İç kısmın da bazı tadilatlar yapılması gerekiyor, Haliliye belediyesi onları üstlendi onlar yapacaklar, orası bittikten sonra 51 ünitelik ağız ve diş sağlığı hastanesi ve girişte güzel bir alan var orası da 7/24 çocuk üzerine en az 4 çocuk uzmanının bulunduğu bir çocuk merkezi haline getireceğiz. Acil değil, acil olmayacak orası ama 7/24 çocuk polikliniği, çocuk hizmeti verecek.
          ŞEHİR HASTANESİ"NİN 2023 OCA-ŞUBAT AYINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR.
          GÜLÜM, Şehir hastanesi de 300 dönüm üzerine kurulmuş 500 bin metrekare kapalı alanı olan devasa bir alan, bildiğimiz bir kent şehir hastanesinin tam yarısı, Mehmet Akif"in de 10 katı kapalı alana sahip. Orası da 4 kule üzerine kurulacak ve Şanlıurfa"nın sağlık alanın da mükemmeliyet merkezi olacak, artık eksik hiçbir sağlık hizmetimiz kalmayacak, şuan yapamadığımız, veremediğimiz sağlık hizmetlerini vermeye başlayacağız. Onun da önümüzde ki senenin normal de Mayıs, Haziran gibi bitiş bekleniyor, biz onu ne kadar Ocak ayına doğru çekersek kar kabul edeceğiz, onun için uğraşıyoruz bakanlığın bu konuda ciddi bir iradesi var. Onu da inşallah önümüzde ki senenin Ocak ve Şubat ayları gibi bitirmeyi planlıyoruz, hafriyatın yüzde 95"lik kısmı bitti, en zor kısmı inşaatta aşağı doğru inme, kazma onlar bitti, bunlar bittikten sonra betonarme kısmı başlamıştı biz 1 ay önce ziyaret ettiğimizde. Oranın neredeyse bütün kulelerin şuan betonarme kısmı başladı aylar içerisinde çok da hızlı yükselen yapılar göreceğiz inşallah.
 
          ŞEHİR HASTANESİ YAPIMI DEVAM EDERKEN BÜYÜK BİR PERSONEL DOKTOR, UZMAN DOKTOR, AKADEMİSYEN GİBİ PERSONEL İHTİYACI OLACAK BUNLARI ŞİMDİDEN PLANLIYOR MUSUNUZ?
          GÜLÜM, Kesinlikle bu önemli bir husus, biz bu şehir hastanesini açarken mümkün mertebe hiçbir sağlık kuruluşumuzu kapatmadan yapacağız. Mehmet Akif"ten oraya nitelikli işler yapan bölümler taşıyacağız şehir hastanesine, şuan Mehmet Akif kapasitenin üstünde, Eyyübiye kapasitesinin üstünde, Balıklı göl kapasitesinin üstünde buraların biraz daha rahatlama şansı olacak. Buralardan biz personel de takviye edeceğiz, Bakanlıklar da görüşülüyor, oradan da bize inşallah yeni personeller gelecek. Hocalarla ilgili de bizim sağlık kapsamın da 20"nin üzerinde alımı yapılan doktor öğretim üyesi, eski ismiyle yardımcı doçentlerimiz onlardan da inşallah geçen 2 tanesi doçent oldu, 2 tanesinin de bitmek üzere doçent olacaklar. Yeni yeni akademik havuz da oluşuyor, doçentlerimiz oluşacak, profesörlerimiz oluşacak, Eyyübiye"de yeni akademik kadrolar verilecek onu da bakanlıkla görüştük, sözünü verdiler, çalışmalar yapılacak. O da olursa Eyyübiye"de alınacak olan akademik kadroyla birlikte Şanlıurfa"nın akademik alt yapısını sağlıklı bir şekilde oturmuş olacağız.

        BALIKLI GÖL DEVLET HASTANESİNDE DE YENİLEME VAR, BAKANLIKTAN DEVLET, VATANDAŞ İŞ BİRLİĞİYLE ORADA BAZI TESİSLER YAPILDI, YATAKLARIN TEFTİŞLERİ YAPILDI KAMUNUN BİR DESTEĞİ OLDU MU?
    GÜLÜM, Başhekimimiz Eyüp Şelli"nin şahsi olarak çok büyük çabaları oldu orada bir kat hariç diğerlerinin tamamı elden geçirildi burada Büyükşehir belediyemizin, ilçe belediyelerimizin ciddi katkıları oldu ben sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Balıklı göl daha nezih daha nitelikle odaları olan bir hastaneye kavuştu, inşallah eksik kısımları da tamamlanıp yoluna devam edecektir.

         ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİR  NEVİ ŞEHİR HASTANESİ GİBİ, BURADA DA KADIN DOĞUMLA İLGİLİ BİR POTANSİYEL VAR, TÜRKİYE"DE BELİRLİ HASTANELERDEN FAZLA TEDAVİ YAPILAN BİR YER. GÜNLÜK GİDEN HASTA SAYISI BİR İLÇE KADAR, BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
         GÜLÜM, Eyyübiye çok büyük bir hizmet veriyor, çok fedakârca çalışılıyor, bazen 2 kişinin olması gereken yerler de 1 kişi çalışıyor ama 2 – 3 kişilik iş üretiyor, biz bunları görüyoruz ve takdir ediyoruz. Bunu gelir anlamında da hak ettikleri gelire ulaşsınlar diye bizim 49 – 24 dediğimiz sözleşmeli kadrolar var, bunlarla ilgili bakanlıklarla görüştük, sağlık bakanımızla görüştük. Sağlık bakanlığımız bu konuda büyük bir pozitif ayrımcılık yaptı Şanlıurfa"ya ve ciddi 150"ye yakın yeni vize verildi, biz bunların önemli bir kısmını Eyyübiye"ye tahsis ettik. Özellikle kadın doğum ve çocuk ağırlıklı olmasını istedik, neredeyse bu iki ana branşta neredeyse 49 – 24 olmayan kimse kalmadı, bunlar çok fedakârca çalışan gruplar onların 49 – 24 gelmesi bizleri de mutlu etti. Eyyübiye hastanesinde bir memnuniyet olduğunu biliyorum bu anlam da, olmayanların da 49 – 24"e geçmesi için de çalışmalarımız devam edecek. Şuan hamdolsun eksik olan yan dalımız kalmadı, sadece sağlık sorunlarından dolayı başlayamayan bir bölümümüz var çocuk gastrosu ataması yapıldı ama henüz başlayamadı, onu da talep ettik, bakanlığa onu da arz ettik oradan da inşallah yeni bir atama bekliyoruz.

          MEHMET AKİF İNAN HASTANESİNİN EK BİNASIN DA YANIK TEDAVİ MERKEZİ VAR VE BURAYA YAKIN İLLERDEN DE HASTALAR GELİYOR. BİR DE ONKOLOJİDEN DE BAHSETTİNİZ ŞANLIURFA"DA BÜYÜK BİR EKSİKLİK, YAPTIĞINIZ YATIRIMLAR, ÇALIŞMALAR BİTTİĞİ ZAMAN ŞANLIURFA"DAN DIŞARIYA HASTA SAYISI NİSPETEN AZALACAK GİBİ BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
        GÜLÜM, Bu bizim de hem duamız, hem çabamız kesinlikle Urfa Büyükşehir, Büyükşehir"i hak eden bir büyükşehir, her yönüyle büyükşehir, misafir ettiği Suriyeli misafirlerimizle de nüfusu ciddi boyutlar da bir şehir. Biz arzu ediyoruz ki hiçbir komşumuza, hiçbir hastamızı sevk etmeden kendi içimiz de çözelim, buranın en büyük destekçisi şehir hastanesi olacak, şehir hastanesiyle birlikte bizim şuan bazı eksik olan bazı hizmetlerimiz var bunların alt yapılarını hızla hazırlıyoruz. Şehir hastaneleriyle birlikte inşallah bunlar olmayacak, en az sevkle inşallah sağlık hizmeti sunumu vereceğiz. Çünkü her bir sevk yeni bir hikâyeye, yeni bir hüzne sebep oluyor, aileler gidiyorlar günlerce belki farklı bir mekân da kalıyorlar, zorluklar yaşıyorlar bu durum bizleri de rahatsız ediyor. İnşallah şehir hastanesini tamamlanmasıyla birlikte bunlar en az seviyeye inmiş olacak.

       AŞILAMA ÇALIŞMASINDA BAKANLIĞIN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR DA EN AZ AŞI ORANI ŞANLIURFA, SİZİN DE YOĞUN GAYRET GÖSTERDİĞİNİZİ KAMUOYUNA YANSIYAN KÖYLERE GİTTİĞİNİZ ZİYARETLER DE HALKI AŞIYA ÇAĞIRMA ÇALIŞMALARINIZI TAKDİR EDİYORUZ. AMA BUNA RAĞMEN HALA ŞANLIURFA"NIN BU ORAN DA GERİ OLMASININ SEBEBİNİ SİZ NEYE BAĞLIYORSUNUZ?
         GÜLÜM, Başlarda ciddi korkular vardı, bu korkuların azaldığını düşünüyorum, kulaktan dolma yanlış bilgiler vardı aşının yan tesirleriyle ilgili bunlar malum basına da yansıdı. Bunlar zaman içerisinde azaldı, bizim mevsimsel tarım işçilerimiz vardı bunların il dışında olması, parça parça gelmeleri, bir de ilimizin çok büyük bir nüfusa sahip olması ve nüfusun önemli bir kısmının da kırsallar da olmasıdır. Bizim 6 kere gittiğimiz köy var bu aşamada hakikaten sağlık çalışanlarının hekimiyle, hemşiresiyle, ATT ile şoförü ile büyük bir mücadele içerisine girdi. Valimizin başkanlığında, Kaymakamlarımızın saha da olmalarıyla özellikle yaz dönemlerin de çok ciddi mesafeler alındı. Hala o şekilde ciddi destekler devam ediyor, valimizin ciddi destekleri devam diyor lojistik olsun, idari alan da olsun destekleri deva ediyor, istediğimiz seviye de değiliz bunu kabul ediyoruz bu bizi rahatsız ediyor bir Urfalı olarak da, Sağlık Müdürü olarak da benim kabullendiğim bir iş değil. Ama bunun değişmesiyle birlikte özellikle ayın 7"si itibariyle TURKOVAC aşımız devreye girdi artık ilimizde de yapılıyor yalnız randevu ile ayırtılması gerekiyor aşı için. Bu aşıyla birlikte de sayılarımız da artışa geçtik, milli aşımıza yönelik bir ilgi var halkımız tarafından bunun artarak devamını bekliyoruz, inşallah sayılarımızı kapatacağız TURKOVAC ile birlikte.

        ŞANLIURFA"DA AŞILAMA ORANININ DÜŞÜK OLMASINA RAĞMEN VAKA SAYILARIN DA VE ÖLÜM ORANLARIN DA YÜKSEKLİK ORANI DA YOK BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
          GÜLÜM, Bizim özellikle Temmuz ortaların da başlayan ve Ağustos ayına kadar süren büyük bir atağımız oldu, orada ciddi boyutta nüfusun hastalandığını biliyoruz. Yoğun bakımlarımızın zorlandığını, ölüm oranlarının, hayatını kaybeden vatandaşlarımız çok fazlaydı ve üzücü bir manzaraydı, o dönemler de ciddi bir sıkıntı yaşadık. Fakat şuan önce ki sayılara göre Urfa içerisinde oldukça katlanarak artan bir sayımız var, bu tabiri caiz ise her şehir bir şekilde bunu yaşayacak. İstanbul yaşadı, Ankara yaşadı, çevre iller yaşadı, biz de şuan yaşıyoruz, bizim de yüksek sayılar da var ama hamdolsun belki servislere, yoğun bakımlara yansıması önceki dalgalar gibi değil onlardan dolayı planladığımız ameliyatlarımızı durdurmadık. Hayat devam ediyor, sağlık hizmetleri olduğu gibi devam ediyor ama bu bizi zorluyor mu, eğer hızla devam ederse bizi zorlayacaktır. Biz bunun tek yolunun sadece aşı olduğunun sizin aracılığınızla da söyleyelim, aşılar olursa inşallah bu dalgayı da hafif atlatırız.
         İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN AÇIKLAMASIN DA 112"YE EN FAZLA MÜRACAAT EDİLEN İLLER ARASINDA İSTANBUL, ANKARA, HATAY, İZMİR VE DAHA SONRA ŞANLIURFA GELDİ. TABİ SİZ EKİPMAN OLARAK, PERSONEL OLARAK NASIL BİR DURUMDASINIZ?
         GÜLÜM, Bu konuda hakikaten yoğun çalışarak kapatıyoruz, daha çok çalışarak kapatıyoruz tabi çok güzel bir konu bu ben size teşekkür ediyorum bu konuda ki ilginiz ve farkındalığınız için. Bizim vatandaşlarımızın gerçekten acil aramalar yapmalarını istiyoruz, bu aramaların önemli bir kısmının acil olmadığı ortadadır bizim kayıtlarımızda da böyledir, yayınlanan veriler de bu şekildedir.  Bizim acil çağrı merkezlerini hakikaten gerektiği zaman kullanırsa çok daha zamanın da çok daha ihtiyacı olana yerin de ulaşmış olacağız, bu konuda da sizin aracılığınızla vatandaşa istirham ediyoruz.
            ŞANLIURFA"DA KISITLAMA ÇOK FAZLA OLMASA BİLE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET OLUYOR, GEÇENLER DE YİNE BİR ERKEK HEMŞİREYE SALDIRI OLMUŞTU, BU DURUM HEM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HEM DE DOKTORLAR ÜZERİN DE OLUMSUZ ETKİYE NEDEN OLUYOR. SİZ BU KONUDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
                GÜLÜM, Biz bahsettiğiniz hemşiremizi de ev de ziyaret ettik yaralanmıştı, oldukça morali bozuktu, üzüntülüydü, olayı anlamaya çalışıyordu bunu tasvir etmiyoruz. Dediğiniz gibi Urfa sağlıkta şiddette diğer illerden çok da fazla değil ama bir olay bile fazla, bir olay bile bu kadar yoğun çalışan, bu kadar fedakârca çalışan insanların moralini bozuyor. Dışarıdan gelen insanların elinin ve ayağının titreyerek gelmesine sebep oluyor, bu algılar dışarıda çok iyi bir algı oluşturmuyor, iyi lanse edilmiyor. Bunlar da sağlık çalışanlarının burayı tercih etmesin de muhtemelen olumsuz katkıları oluyor, biz Urfalılar olarak özellikle kendi kültürümüzün getirdiği hoş görüyü, uyumu, birlikte yaşamı her kültürle, her milletle, her insanla birlikte yaşamayı çok güzel örneklerini veren bir milletiz, kültürüz. Bu kültürü aynı sağlıkta da devamlı istiyoruz, anlayış gösterelim, bizden de kaynaklanan, yoğun temponun çalışmasından kaynaklanan belki ters cevaplar da olabilir sağlık çalışanlarımızdan vatandaşlarımıza yönelik. Bunları yorgunluk, aşırı stres içerisinde anlayış göstermemiz gerekiyor, karşılıklı konuda ki tutumlarla en aza indirmemiz lazım.

        SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET BİNASI ESKİ VE YETERSİZ, SAĞLIK BİRİMLERİ ÇOK DAĞINIK BUNUNLA İLGİLİ BAKANLIKTAN, YEREL İDARELERDEN SAĞLIK PRİMLERİNİN HEPSİNİN BİR YERDE TOPLANMASI İÇİN BİR PROJE DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
          GÜLÜM, Bizden önceki il müdürlerimiz de hatta bu çalışmayı yapmış, talep edilmiş bakanlığın bir öncelik sıralaması var şehir hastanesi, hastaneler ve sonra da idari binalar gibi bu sıralamalar içerisinde, bizim 2022 yılı içerisinde il müdürlüğü binamız görülmüyor. Sıkıntılıyız, bazı birimlerimiz dağınık dediğiniz gibi bunların getirdiği aksaklıklar olabiliyor ama şükürler olsun hizmet devam ediyor kesinlikle devam ediyor. Tahmine ediyorum 2023 yılının içerinde, bu 30 dönümlük güzel kampus içerisinde yeni bir il müdürlüğünün de planlanacağını, yapılacağını düşünüyorum bunun için de çabamız devam edecek.

       SON OLARAK ŞANLIURFALILARA HEM AŞI KONUSUNDA HEM DE ÖZELLİKLE SAĞLIK PERSONELLERİNE YAPILAN ŞİDDET KONUSUNDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
       GÜLÜM, Aşı, hakikaten bizleri üzen, bulunduğumuz yeri hiçbir zaman içimize sinmeyen bir özelliği var, aşının yan tesirinin olmadığı, 8 – 9 milyara yaklaşan bir aşı sayısı var dünyada, milyonlarcası Türkiye"de yapıldı. Hiçbir yan tesirinin olmadığı görüldü, aşıya sahip çıkalım, elimizde ki en iyi silahın aşı olduğunu bilelim, ilgimize artarak devam edelim. Sağlıkta şiddetle ilgili de pandeminin başladığı süreden beri, 2 yıla yaklaşan bir sürede bütün çabalarını, emeklerini sahaya sunan sağlık çalışanlarına daha musamakar, daha şefkatli, daha anlayışlı yaklaşılsa inşallah şiddetin de önüne geçmiş olacağız.
       BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
        Ben Teşekkür Ederim.