Halil ÖLMEZ, www.sanliurfagazetesi.com’a yaptığı açıklamada, piyasalardaki durgunluğun fiyatlardan değil, vatandaşın alım gücünün düşüklüğünden kaynaklandığını söyledi.

Ölmez, fiyatların normal seviyede olduğunu belirterek, “Fiyatlarımız gayet normal. Sorun insanların alım gücünün düşük olması. Asgari ücret nedeniyle vatandaşın alım gücü oldukça zayıfladı. Zeytin fiyatları 80 ile 100 lira arasında değişiyor ve aslında oldukça uygun. Ancak insanların ortalama aylık geliri 27-28 bin TL civarında” dedi.

Artan yaşam giderlerine dikkat çeken Ölmez, “Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz, pazar ve market masrafları derken vatandaş bütçesini yetiştiremiyor. Alım gücü olmayınca işler de ciddi şekilde durgunlaşıyor. Bu sadece pazarda değil, her alanda hissediliyor” ifadelerini kullandı.

Zeytinin sofraların vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Ölmez, “Zeytine ilgi var ama miktar azaldı. Eskiden bir aile 10-15 kilo alırken, şimdi 2-3 kilo alıyor. Hatta 5 kilo alacakken yarım kilosunu alan bile oluyor. Fiyatlar yüksek değil, uygun. Ancak insanlar fiyatları duyunca alım gücü olmadığı için tereddütte kalıyor” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığından Yılbaşı Öncesi Fahiş Fiyat Operasyonu
Ticaret Bakanlığından Yılbaşı Öncesi Fahiş Fiyat Operasyonu
İçeriği Görüntüle

Muhabir: MEHMET KÜÇÜK