Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.
Basın özgürlüğünün demokratik toplumların temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Güler, şu ifadeleri kullandı:
"Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Sahada çalışan basın emekçileri, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadır. Bu arkadaşlarımızın görev yapmalarının engellenmesi, basın özgürlüğüne müdahaledir. Gazetecilik görevini yapan meslektaşımız Hüseyin Bozkurt'a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Basın mensuplarına yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırının karşısındayız."
"Adaletin Yerini Bulacağına İnanıyoruz"
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler, olayın aydınlatılması konusunda güvenlik güçlerine olan güvenlerinin tam olduğunu belirtti.
Güler, "Şanlıurfa Valisi Sayın Hasan Şıldak ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sayın Atilla Aksoy'un, bu saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri en kısa sürede yakalamasını sağlayarak adalete teslim edileceğinden hiçbir şüphemiz yoktur." dedi.
Saldırının Haber Sonrası Yaşandı
Öte yandan saldırının, Halfeti'de arızalanarak sürüklenen ve içerisinde yaklaşık 40 yolcunun bulunduğu tur teknesinin jandarma ekipleri tarafından kurtarılmasının ardından yaşandığı öne sürüldü.
Söz konusu kurtarma operasyonunun Şanlıurfa Valiliği aracılığıyla basın kuruluşlarına servis edildiği öğrenildi. İldeki kuruluşlarca servis edilmesine rağmen İHA Birecik muhabiri Hüseyin Bozkurt'un servis edilen haberi yapmadığı halde saldırıya uğraması dikkat çekmektedir.
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği'nden Gazeteciye Yönelik Saldırıya Sert Tepki
Şanlıurfa Gazeteciler Derneği, Halfeti ilçesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Hüseyin Bozkurt'a yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen silahlı saldırıya sert tepki gösterdi. Dernek, olayın yalnızca bir gazeteciye değil, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.
Kaynak: ŞANLIURFA GAZETESİ
Yorumlar
Trend Haberler
Haziran Sürprizi: Garanti BBVA Emekli Promosyonlarında Yeni Rakamlar Açıklandı!
Bağ-Kur Emekliliğinde Yeni Sistem Netleşti: 7200 Gün Kuralı Güncellendi!
VakıfBank’tan Emeklilere Rekor Promosyon: Haziran 2026 Ödemeleri Netleşti!
Emeklileri Sevindiren Haber: 90 Bin TL Ek Ödeme Detayları Belli Oldu!
Ailelere 6.500 TL Nakit Destek Müjdesi: Ödeme Şartları Belli Oldu!
Kova Burcu Bugün Aşkta Ne Yaşayacak? 14 Haziran Yorumu Merak Uyandırdı!




