Kamuoyunda infiale neden olan olayın ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile Şanlıurfa Valiliği Basın Müdürlüğü tarafından resmi açıklama yapıldı.
VATANDAŞLARIN DİKKATİYLE ORTAYA ÇIKTI
Edinilen bilgilere göre olay, Yeni Aile Mezarlığı çevresinde bulunan vatandaşların şüpheli şekilde bırakılan plastik varili fark etmesiyle ortaya çıktı. Vatandaşların kontrol ettiği varilin içerisinde çok sayıda cenin cesedi bulunduğu iddia edildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, varil içerisindeki cenin cesetleri detaylı inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
ŞANLIURFA GAZETESİ TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞINDI
Şanlıurfa Gazetesi’nin duyurduğu olay kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. Ardından birçok ulusal haber kanalı ve ajans gelişmeyi son dakika olarak servis etti. Yaşanan olayın ardından kamuoyunda büyük tepki oluşurken, olayın nasıl gerçekleştiği ve ceninlerin mezarlığa kim ya da kimler tarafından bırakıldığı merak konusu oldu.
VALİLİKTEN RESMİ AÇIKLAMA
Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı belirtildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın süreci yakından takip ettiği ifade edilirken, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi. Yetkililer, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına resmi açıklamalar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.
SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR
Polis ekipleri olayın yaşandığı bölgede incelemelerini sürdürürken, güvenlik kameraları ve deliller üzerinde çalışma başlatıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.

Şanlıurfa’da mezarlıkta varil içinde 11 cenin cesedi bulundu
Şanlıurfa’da mezarlıkta varil içinde 11 cenin cesedi bulundu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: ŞANLIURFA GAZETESİ