Minnesota eyaletinde düzenlenen uluslararası Songbird Art Contest yarışmasında, doğal yaban hayvanlarının yaşam alanlarının korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte Şanlıurfa adına gurur verici bir başarı elde edildi.
ABD, İngiltere, Kanada ile birçok Avrupa ve Asya ülkesinden öğrencilerin katıldığı yarışmada, Hilvan-El Cezeri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Salihoğlu, özgün çizimiyle 4–6. sınıf kategorisinde ülkemizi temsil ederek kendi kategorisinde birincilik kazandı.
Öğrencinin tamamen kendi sanatsal diliyle ortaya koyduğu eser, jüri tarafından öne çıkan çalışmalar arasında değerlendirildi ve büyük beğeni topladı.
Bu anlamlı başarıyı kutlamak amacıyla öğrenci ve okul yöneticileri, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Sultanoğlu, öğrenciyi tebrik ederek emeği geçen öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür etti; sanatın ve çevre bilincinin öğrencilerde gelişmesinin önemine vurgu yaptı.
Şanlıurfa adına uluslararası alanda elde edilen bu değerli başarıyla gururlandıklarını belirten yetkililer, öğrenciyi ve emeği geçen herkesi gönülden kutladı, başarılarının devamını diledi.




