Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Büyükçay Köyü’nde ana sınıfının açılması için gerekli altyapı ve konteynerin hazır olduğu belirtilerek, sınıfın eğitime başlaması için nakliye işleminin tamamlanması istendi.
Yapılan çağrıda, Büyükçay Köyü’nde ana sınıfı için gerekli altyapının hazırlandığı, konteynerin temin edildiği ve çocukların eğitime başlamaya hazır olduğu ifade edildi. Siverek Kaymakamlığından gerekli onayın alındığı, Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilen köy heyeti imzalarının da eksiksiz şekilde toplandığı belirtildi.
Çağrıda, kendilerinden istenen tüm işlemlerin tamamlandığı belirtilerek geriye yalnızca konteynerin nakliyesinin yapılarak ana sınıfının eğitim faaliyetlerine başlamasının kaldığı ifade edildi.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e yönelik yapılan çağrıda, sürecin daha fazla uzatılmadan sonuçlandırılması istendi.
Büyükçay Köyü’ndeki çocukların daha fazla beklememesi gerektiği belirtilen çağrıda, ana sınıfının bir an önce açılması talep edildi.




