Şanlıurfa Tabip Odası, Siverek ilçesinde Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başbuğ Türkeş’i Dualarla Andı
Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başbuğ Türkeş’i Dualarla Andı
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, olayın toplumda büyük üzüntüye neden olduğu belirtilerek, “Siverek’te Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırı hepimizi derinden sarsmıştır. Yaralanan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Tabip Odası açıklamasında, yaşanan olayın münferit bir durum olmadığına dikkat çekilerek, artan toplumsal şiddetin eğitim alanına da yansıdığı vurgulandı. Açıklamada, “Yaşanan bu olayın münferit olmadığını; artan toplumsal şiddet, eğitimde de tıpkı sağlıkta olduğu gibi güvenli olmayan çalışma alanları, tedbirsizlik ve meslekte özlük haklarının zayıflaması ile toplum ve eğitimciler arasındaki bağın koparılması gibi çok katmanlı ve politik bir durum olduğunu düşünüyoruz.” denildi.

Şanlıurfa Tabip Odası, vatandaşları yaşanan olaya karşı duyarlılık göstermeye çağırarak, daha güvenli eğitim ortamları için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi