Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında iki kadın kooperatifine toplam 1 milyon 647 bin 500 lira hibe desteği sağlanacak.

Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2025’in Uluslararası Kooperatifler Yılı ilan edilmesi dolayısıyla, kadın kooperatiflerinin üretim ve istihdama katkı sağlayacak projelerinin desteklenmesinin hedeflendiği belirtildi.
Açıklamada, KOOP-DES Programı ile kooperatiflerin faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin artırılması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden faydalanmaları, ürünlerini pazarlama ve satış kapasitelerinin geliştirilmesi ile kadın girişimciliğinin teşvik edilmesinin amaçlandığı vurgulandı.
Program kapsamında sundukları projelerle destek almaya hak kazanan Venüs Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi ile Bozova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine toplamda 1 milyon 647 bin 500 lira hibe sağlanacağı bildirildi.
Kadın kooperatiflerinin ekonomik olarak güçlenmesi ve yerel istihdama katkılarının artırılması amacıyla verilen desteklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği ifade edildi.





