Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Satranç Turnuvası tamamlandı. İki gün süren ve 150 sporcunun katıldığı turnuvada ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilciliği iş birliğinde gerçekleştirilen turnuva büyük bir heyecanla tamamlandı.

Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde başlayan ve iki gün süren turnuva, final karşılaşmalarıyla son buldu. Turnuva, 3 ayrı kategoride gerçekleşti ve dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Açık kategoride birinci Hilmi Çelik, 16 yaş altı kategorisinde Engin Sarı, 12 yaş ve altı kategorisinde ise Eray Demir birincilik ödüllerini kazandı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Küçük ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Nesih Çiftçi takdim etti.

Turnuvanın düzenlenmesinde büyük katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, “Her alanda satranç sporunu teşvik etmeye devam ediyoruz. Böyle güzel bir atmosferde turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Paydaş kurumlarla koordineli bir şekilde satranç sporunu daha ileriye götürmeye çalışacağız” dedi.

Böyle anlamlı bir günde turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük keyif aldıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Küçük ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Satranç Turnuvasına katılım sağlayan herkese teşekkür etti.



