Halfeti’de aileler arası uzun zamandır devam eden husumet, düzenlenen barış programıyla sona erdi. Sözeri ve Soyak ailelerinin fertleri, kanaat önderlerinin araya girmesiyle bir araya gelerek barış imzaladı.

Barış-1

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal huzurun önemi vurgulandı. İki ailenin mensupları karşılıklı olarak barışırken, 9 yıllık husumetin sona ermesinde emeği bulunan kanaat önderlerine teşekkür edildi. Barış programına katılan aileler Kuran-ı Kerim'in altından geçerek yemin etti.

Barış 3

Barış programında, Halfeti Kaymakamı Sinan Korkmaz, Jandarma Bölük Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ile Sözeri ve Soyak ailelerinin mensupları yer aldı.

Barış 2

Şanlıurfalı besicilere müjde: Hayvanlarınız artık o proje ile güvende!
Şanlıurfalı besicilere müjde: Hayvanlarınız artık o proje ile güvende!
İçeriği Görüntüle

Programda verilen mesajlarda, husumetlerin sona erdirilmesinin toplumsal barış ve kardeşlik açısından önemine dikkat çekildi.

Barış 1

Muhabir: Nazime Çavlan