Mektupta, “Artık bu ülke, barışı ve demokratik yaşamı hem hakkı hem de görevi olarak görenlerin yurdu olacaktır” ifadeleri yer aldı.

DEM Parti öncülüğünde, kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’nde “Barışa Ses Ver” mitingi gerçekleştirildi. Miting, Abdullah Öcalan’ın mektubunun okunmasıyla başladı. Mektupta barış ve demokratik çözüm çağrısı yapılarak, çatışmaların yerine barışa dayalı bir yaşamın inşa edilmesi gerektiği vurgulandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yazmacı: Binlerce Parsel Hukuki Statü Kazanacak
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yazmacı: Binlerce Parsel Hukuki Statü Kazanacak
İçeriği Görüntüle

Mitinge katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da bir konuşma yaptı. Bakırhan, barışın herkes için faydalı olduğunu belirterek, “Var mısınız Öcalan’ın araladığı bu kapıdan dostça omuz omuza mücadele ederek demokratik bir Türkiye oluşturmaya, Urfa halkı var mıdır?” dedi. Ortadoğu, Ukrayna ve Yemen gibi bölgelerde süren savaşlara dikkat çeken Bakırhan, sorunların şiddetle değil, diyalog ve müzakereyle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Miting, seslendirilen şarkılarla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı