Şanlıurfa’da vatandaşlar, kentin sosyal yapısında yaşanan değişimlere dair tepkilerini dile getiriyor. Kent sakini Ramazan Balko, geçmişteki Urfa ile günümüz Urfa’sını karşılaştırarak eski komşuluk ilişkilerine ve toplumsal değerlere duyduğu özlemi ifade etti.

Balko yaptığı açıklamada, “Eski Urfa ve eski Urfalılar çok daha iyiydi. Özellikle günümüze baktığımızda, gerçekten eski Urfa, şimdiki Urfa’dan çok daha iyiydi. Şimdi işler gerçekten zorlaştı” dedi.

“Komşuluk Kalmadı, Kimse Kimseyi Tanımıyor”

Toplumdaki sosyal bağların zayıfladığına dikkat çeken Balko, “O zamanların komşulukları bir başkaydı. Şimdi baktığımızda komşuluk mu kalmış? Artık komşuluk yok, kimse kimseyi tanımıyor, kimse kimseye bakmıyor, selam bile vermiyor” diyerek, günümüz insan ilişkilerindeki kopukluğu eleştirdi.

“Eskiden Saygı ve Sevgi Vardı”

Ramazan Balko, geçmişteki değerlerin önemine vurgu yaparak, “Eskiden saygı, sevgi vardı ama şimdi bakıyoruz, yok. Gerçekten eski zamanlar bugüne göre çok daha iyiydi. Artık kardeş kardeşe bile bakmıyor” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖMER FARUK AYHAN