Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı aile içi şiddetle mücadele ve çocuk kısım amirliği tarafından, Göbeklitepe Ören Yeri’nde vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen çalışma kapsamında vatandaşlara HAYAT 112 Acil ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı ve uygulamaların kullanım amaçları hakkında bilgi verildi.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da bilgilendirme yapan jandarma ekipleri, şiddet olaylarına karşı farkındalığın artırılması amaeçlanmasını talep etti.

Çalışma sırasında üzerinde "Kadına El Kalkamaz" mesajının yer aldığı broşürler vatandaşlara dağıtıldı.
Şiddetle mücadelede toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çekilen etkinlikte, vatandaşlara şiddet karşısında sessiz kalmamalar ve yaşanan olayların farkında olmaları ve ihtiyaç duyan kişilere destek olmaları çağrısında bulunuldu.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı kadına şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında yaptığı paylaşımda; “Şiddete karşı sessiz kalma, farkında ol, destek ol!” ifadelerine yer verdi.




