Edinilen bilgilere göre, İbrahim Akdemir’e ait boğa, hayvan pazarında kamyonete yüklenerek kesilmek üzere mahalleye getirildi. Mahalle kasabı, boğanın boynuna ip geçirmek için kamyonetin kasasına çıktığı sırada, boğanın aniden saldırısına uğradı. Yere düşen kasap, defalarca boğanın boynuz darbelerine maruz kaldı. Şans eseri hafif yaralanan kasap, son anda kendisini aracın kasasından dışarı atarak kurtuldu.

Saldırı anları çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde kasabın yardım çığlıkları ve çevredekilerin panik anları dikkat çekti.

Kızgın boğa daha sonra Haliliye Belediyesi kurban yakalama ekipleri tarafından olay yerinde uyuşturucu iğneyle sakinleştirilerek kontrol altına alındı ve kesimhaneye götürüldü.

Ayrıca kent merkezinde kurbanlık olarak getirilen 3 boğanın daha sahiplerinin elinden kaçtığı, ekiplerce uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirilip sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.

Kaynak: İHA