Haki Çimen, www.sanlıurfagazetesi.com'a yaptığı açıklamada, piyasada fırsatçılık olduğunu ve son dönemde yaşanan yağışların da fiyat artışlarını etkilediğini söyledi.
Alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirten Çimen, özellikle sebze fiyatlarının vatandaşları zorladığını ifade etti. Marulun kilogram fiyatının 60-70 lira, patlıcanın ise 220-230 lira seviyelerinde olduğunu dile getiren Çimen, müşterilerin fiyatlardan şikâyetçi olduğunu aktardı.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını vurgulayan Çimen, “Marul 60 lira, patlıcan 220-230 lira. İnsanlar bu fiyatlara tepki gösteriyor. Alım gücü düştüğü için vatandaşlar eskisi gibi alışveriş yapamıyor, eve götürecek ürün almakta zorlanıyor” dedi.
Çimen, vatandaşlara ihtiyaçları kadar alışveriş yapmaları önerisinde bulunarak, fiyatların yüksekliğinin piyasayı olumsuz etkilediğini belirtti.





