Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen uçurtma şenliği bu yıl da gerçekleştirildi. Suriye sınırına hâkim bir tepede bir araya gelen yüzlerce aile, uçurtma uçurarak keyifli bir gün geçirdi. Şenlik için alana getirilen bedava uçurtmaları kapmak isteyenler kısa süreli bir izdihama neden oldu. Devreye giren görevliler, izdihamın büyümesini engelledi.
Aynı anda uçurulan yüzlerce uçurtma, gökyüzünde renkli görüntüler ortaya çıkmasına neden oldu. Şenlikte en büyük uçurtma ödülünü ise Galatasaray renklerini taşıyan bir uçurtma elde etti. İlk üçe giren uçurtmaların sahiplerine madalya takıldı. Şenlikte ayrıca Filistin bayrakları şeklinde olan uçurtmalar da uçuruldu.
İlçe Kaymakamı Emrah Uzun da şenliğe katılarak vatandaşlarla birlikte uçurtma uçururken, etkinlikle birlikte büyük sevinç yaşayan çocuklar çok eğlendiklerini belirtti.
Şanlıurfa’da Uçurtmalar Filistin İçin Uçtu!
Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir araya gelen yüzlerce aile, uçurtma uçurarak gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yorumlar
Trend Haberler
PTT Dar Gelirli Ailelere Bir Kereye Mahsus 15 Bin TL Veriyor
Şanlıurfa’da Kırsal Mahallelere Nefes Aldıran Proje!
Nakite İhtiyacı Olanlara Müjde: Anında Onaylı 200 Bin TL
2000 Sonrası SGK'lılar için Emeklilik Fırsatı Doğdu
Şanlıurfa'nın En Zengin ve En Fakir İlçeleri Hangisi?
11 Şubat Balık Burcu Günlük Burç Yorumları





