Şanlıurfa’da düzenlenen fuara 17’nci kez katıldıklarını belirten Hasan Kaya, Trabzon yöresine özgü ürünleri vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi. Kaya, özellikle sosyal medyada düşük fiyatlarla satışa sunulan tereyağı ve peynir ürünleri konusunda tüketicileri dikkatli olmaya çağırdı.
www.sanliurfagazetesi.com'a açıklamalarda bulunan Hasan Kaya, fuara yıllardır katıldıklarını ve müşterilerinin büyük bölümünün kendilerini tanıdığını ifade etti. Trabzon yöresine ait ürünleri tanıtmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Kaya, “Biz fuara 17’nci kez katılıyoruz. Müşterilerimizin hemen hemen çoğu artık bizi tanıyor. Trabzon yöresel ürünlerini gerektiği gibi tanıttığımızı düşünüyorum. Her geldiğimiz fuarda biz memnun kalıyoruz. İnşallah Şanlıurfalı vatandaşlarımız da memnun kalıyordur. Bu da bizi çok mutlu eder.” dedi.
Trabzon’un yöresel lezzetlerini Şanlıurfa’ya getiriyor
Fuarda Trabzon’a özgü kuymak peyniri ve tereyağı ürünlerini satışa sunduklarını belirten Kaya, vatandaşların doğal ve yöresel ürünlere ulaşmasını önemsediklerini söyledi.
Kaya, ürün seçimi konusunda tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, özellikle sosyal medyada düşük fiyatlarla tanıtılan tereyağı ve peynir ürünlerine karşı uyarıda bulundu.
“Tereyağı ve peynir alırken dikkatli olun”
Sosyal medya üzerinden 200-300 lira gibi fiyatlarla satışa sunulan bazı ürünlere temkinli yaklaşılması gerektiğini savunan Kaya, “Vatandaşlarımızı özellikle tereyağı ve peynir konusunda uyarmak istiyorum. Sosyal medyada reklamı yapılan, çok düşük fiyatlarla satılan bazı ürünlere itibar etmesinler. Bu ürünlerin içeriğine ve nasıl üretildiğine dikkat etsinler. Gerçek Trabzon tereyağının ve kaliteli tereyağlarının bu fiyatlara satılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Hakiki tereyağının fiyatının 800-1.200 lira aralığında olabildiğini belirten Kaya, tüketicilerin ürünlerin içeriğini, etiketini ve üretim koşullarını araştırarak alışveriş yapmalarını tavsiye etti.
Şanlıurfalılara fuar daveti
Şanlıurfa’yı sevdiklerini ve kentteki vatandaşlarla yıllardır buluştuklarını ifade eden Kaya, herkesi fuar alanına davet etti.
Kaya, “Şanlıurfa’yı seviyoruz. Vatandaşlarımızı fuarımıza bekliyoruz. Birçoğu ürünlerimizi zaten tanıyor. Gelsinler, yöresel ürünlerimizi görsünler ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapsınlar. Onlara güzel ürünler sunmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimize sevgi, saygı ve selamlarımızı iletiyoruz.” diye konuştu.





