Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, terörün sona ermesi yönündeki çalışmalara destek verdiklerini belirterek, “Terörün bitmesini en çok biz, şehit aileleri ve gaziler istiyoruz. Devlet büyüklerimiz, siyasi partiler, kurum ve kuruluşlarla en üst seviyede yaptığımız görüşmeler ve bize verilen sözler neticesinde terörden tamamen arındırılmış Terörsüz Türkiye’yi destekliyoruz.” dedi.

Derneğin Genel Başkanı Mustafa Işık’ın da süreçte aktif rol aldığını ifade eden Yavuz, “Genel Başkanımız ve şube başkanlarımızla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve birçok siyasi isimle birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Endişe ve hassasiyetlerimizi açıkça dile getirdik.” diye konuştu.
“PKK Silah Bırakmak Zorunda Kaldı”
Genel Başkan Mustafa Işık ise Türkiye genelinde 54 şube ve 57 temsilcilikle faaliyet gösterdiklerini, tamamı şehit aileleri ve gazilerden oluşan 30 bini aşkın üyeleri bulunduğunu belirtti.

Işık, “Bizler bu topraklarda vatan, bayrak ve ezan uğruna şehit olanların aileleri ve o mücadelenin canlı tanıkları olan gazileriz. Kolunu, bacağını dağda bırakmış, canını vatan için vermiş arkadaşlarının son şahidi olan insanlarız.” dedi.
Süreci değerlendirirken “Bu bir pazarlık değil, kesintisiz ve kararlı mücadelenin sonucudur” diyen Işık, PKK’nın artık silah bırakmak zorunda kaldığını belirtti. “Bu, örgütün kaybettiğinin en açık göstergesidir.” ifadelerini kullandı.
“Komisyonda Bizler de Yer Almalıyız”
TBMM’de kurulan “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili komisyonda tüm siyasi partilerden temsilcilerin yer almasının, farklı hassasiyetleri temsili açısından kıymetli olduğunu dile getiren Işık, “Şehit aileleri ve gazilerin sesi bu komisyonda da duyulmalı. Bizlerin de temsil edilmesi, sürece olumlu katkı sunacaktır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mektup
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürece ilişkin kendilerine mektup gönderdiğini aktaran Işık, mektupta yer alan,
“Bu sürecin hiçbir noktasında pazarlığa, müzakereye, tavize, gizli ve süfli girişimlere yer verilmemiştir, bundan sonra da verilmeyecektir. Şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep edecek, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi incitecek hiçbir adım atılmamıştır ve atılmayacaktır.”
ifadelerini, devletin verdiği teminat olarak gördüklerini söyledi.

Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu topraklarda yaşamanın bedelini kanı ve canıyla ödeyenler olarak, vatanın birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutuyoruz. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Terörün bitmesini en çok biz istiyoruz. Devlet büyüklerimizle yaptığımız görüşmeler ve bize verilen sözler ışığında, terörden tamamen arındırılmış bir Türkiye’yi destekliyoruz. Sürecin hassasiyetle yürütülmesini önemsiyor ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. İnanıyoruz ki yıllardır akan kan duracak, acı ve gözyaşı son bulacaktır.”

7 Bölgede Şehit Aileleriyle Buluşma Planı
Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, dernek olarak “Terörsüz Türkiye” sürecine daha fazla katkı sunmak amacıyla Türkiye'nin 7 bölgesinde şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle buluşmalar düzenleyeceklerini açıkladı.





