Şanlıurfaspor Kulübü, sezon başından bu yana aleyhlerine verilen ve verilmeyen hakem kararlarına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Kulüp, hakemlerin net şekilde vermediği penaltılar, sayılmayan goller, görmezden gelinen kartlar ve aleyhlerine verilen kritik kararların artık sporun doğasına ve adalet duygusuna zarar verdiğini vurguladı.
Kulüp açıklamasında, bugün oynanan Sincan Belediyesi Ankaraspor karşılaşmasındaki ceza sahası içerisindeki el pozisyonunun hakem tarafından görmezden gelmesinin bardağı taşıran son damla olduğu ifade edildi. Şanlıurfaspor, artık yaşananları “hakem hatası” olarak nitelendirmenin mümkün olmadığını belirtti.
Açıklamada, Türk futbolunda adaletin olmadığı yerde rekabetin olamayacağı ve futbolun gelişemeyeceği vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:
"Şanlıurfaspor’un alın teri, sahadaki mücadelesi ve hedefleri masa başı anlayışlarla yok sayılamaz."
Kulüp, pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde gerekli tüm resmi başvuruları yapacağını ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurdu. Ayrıca Türk futbolunu yönetenleri sorumluluk almaya davet etti.





