Vatandaş Nuri Şerbetçi, Suriye'deki gelişmeler ve Türkiye'nin bu süreçteki rolüyle ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine olan güvenini dile getirdi. Şerbetçi, Suriyelilerin ülkelerine dönüş sürecinde Türkiye'nin üstlendiği rolü övdü.

Suriye’nin özgürlüğüne kavuşması Sayın Cumhurbaşkanımızın attığı adımlarla gerçekleşti” diyen Şerbetçi, bölgedeki sorunların büyük ölçüde temizlendiğini ve bu sürecin Türkiye’nin etkin politikaları sayesinde mümkün olduğunu ifade etti. “Çok şükür artık vatanlarına dönüyorlar, çok iyi oldu” diyerek memnuniyetini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu takdiri dile getiren Şerbetçi, “Allah Cumhurbaşkanımızı ülkemizin ve dünyanın başından eksik etmesin. Hep iyiye, hem başarıya doğru götürüyor. Böyle bir Cumhurbaşkanımız olduğundan dolayı çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Şerbetçi, Suriyelilerin artık kendi ülkelerine dönebilecek duruma gelmesinin hem Türkiye hem de Suriye için olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Suriyeliler de artık vatanlarına, akrabalarına, sevdiklerine kavuşur. Bundan sonra ülkemiz inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde refaha ve huzura kavuşur” dedi.

Muhabir: MENDUH KİRLİ