Hasan Şıldak, bu yıl Şanlıurfa’da düzenlenecek TEKNOFEST için kentten tüm zamanların en yüksek başvuru sayısına ulaşıldığını açıkladı.
Vali Şıldak, düzenlediği basın toplantısında, 30 Eylül-4 Ekim 2026 tarihlerinde kentte gerçekleştirilecek TEKNOFEST hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak gösterilen TEKNOFEST için yoğun çalışma yürüttüklerini belirten Şıldak, altyapı hazırlıklarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.
Yaklaşık 300 kişilik bir ekiple dev organizasyona hazırlandıklarını dile getiren Şıldak, sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi.
Organizasyonun Şanlıurfa’ya yakışır bir nezaket ve yüksek organizasyon kalitesiyle gerçekleştirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Şıldak, şunları kaydetti:
“Bu konuda işleyiş aksamadan devam ediyor. İnşallah bu organizasyonu Şanlıurfa’ya yakışır bir nezihlik ve iyi bir organizasyon seviyesiyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Organizasyona bu yıl Şanlıurfa’nın ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla proje başvurularımızın da en iyi şekilde ve en yüksek sayıda gerçekleşmesi için özel çalışma yapıyoruz, sponsorluklar oluşturuyoruz, ödüller koyduk. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, üniversitemizin katkılarıyla rekor bir başvuru yakaladık.”
Geçmiş yıllarda TEKNOFEST için yaklaşık 12 bin seviyesinde başvuru yapıldığını hatırlatan Şıldak, “Bu yıl ise 27 bin 165 başvuruyla bütün zamanların en yüksek TEKNOFEST proje başvuru sayısını yakalamış olduk. Bütün katılımcılara destek veren kurum ve kuruluşlara, başvuru sahiplerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Şıldak, nitelikli projelerle festivalden ödüller kazanmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.




