Yılmaz, “Dülük, benim en büyük hayalim. Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle Dülük’ü sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtacağız” dedi.
Beraberinde belediye meclis üyeleri ve ilgili müdürlük yetkilileriyle mahalleye gelen Yılmaz, yüzlerce kişiye seslenerek beklenti ve taleplerini dinledi. Başkan Yılmaz, Dülük’ün turizmden hak ettiği payı alamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bölgenin potansiyelinin çok büyük olduğunu vurguladı.

Yılmaz, Dülük’ün sadece kendi mahallesi ya da Gaziantep’e ait olmadığını belirterek, “Bunu tek başıma değil, sizlerin desteğiyle yapabilirim. Büyük bir hazinenin üzerinde oturuyorsunuz. Bu köyün bu haliyle kalmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan, Şanlıurfa’daki Göbeklitepe örneğini hatırlatarak, Dülük’ün her köşesinin tarih koktuğunu ve kaya mezarları gibi tarihi alanlara zarar gelmesini istemediğini söyledi. Yılmaz, “Dülük’e Japonya’dan, Amerika’dan ve dünyanın dört bir yanından turist getireceğim. Bu sadece turizm hamlesi değil, ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirecek” diye konuştu.

Sadece 2 yıllık çalışmalar sonunda Dülük’ün özel ve farklı bir köy haline geleceğini belirten Yılmaz, “İddia ediyorum, 2 yıl sonra burayı Cumhurbaşkanımızla birlikte açtığımızda bu sokaklar cıvıl cıvıl olacak. Dülük’ün canlı olmasını, burada yaşayan herkesin mutlu olmasını istiyorum” dedi.





