Şanlıurfa Adliyesi’nin Adli Emanet Deposu’nda meydana gelen patlamada 1 personelin yaralandığı bildirildi. Merkez Haliliye ilçesindeki adliye binasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama yaşandı. Patlamanın ardından depo bölümünde yangın çıktı.

Olay yerine itfaiye, polis ve uzman ekipler sevk edilerek çevrede güvenlik önlemleri alındı.

Jandarma Türkiye Güven ve Huzur Uygulaması!
Jandarma Türkiye Güven ve Huzur Uygulaması!
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, adliyede yaşanan üzücü olayın tüm yönleriyle araştırıldığını belirtti. Gelişmelerin yakından takip edildiğini vurgulayan Şıldak, “Adli Emanet Deposu’nda yaşanan küçük çaplı patlama ve yangın kontrol altına alındı. Olayda 1 kişi yaralandı. Şu an olay kontrol altında. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, patlamanın saat 15.00 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

Şıldak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Patlama sonucu bir adliye personelimiz yaralandı. Şu an patlamadan kaynaklanan yangın söndürülmüş durumda. Depo bölümündeki dumanın tahliyesi ile ekiplerimiz meşgul oluyor. İçeride tehlike arz edecek herhangi bir durum bulunmuyor. Personelimiz tahliye edildi. Herhangi bir vatandaşımız içeride değildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasının tamamlanmasının ardından yapılacak araştırma kapsamında patlamanın nedeni ortaya konulacak ve teknik inceleme sonucu kamuoyuyla paylaşılacak. Bacağından yaralanan personelimizin tedavisi hastanede devam ediyor. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

“Depoda mühimmat var mıydı?” sorusuna ise Şıldak, “Henüz elimizde bu yönde bir bilgi yok. Bütün bilgiler toparlanıp ortaya konulacak. Teknik inceleme sonucu kesin neden ortaya konulacak.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Şanlıurfa Adliyesi Patlaması Hakkında Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şanlıurfa Adliyesi’nin adli emanet deposunda meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Tunç, olayda bir zabıt katibinin bacağından yaralandığını belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Tunç açıklamasında, “Şanlıurfa Adliyemizin adli emanet deposunda patlama meydana gelmiş. Zabıt katibimiz bacağından yaralanmış. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Şanlıurfa Gazetesi