Her platformda dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Yalçınkaya bir barışa daha şahitlik etti. İlçede, iki aşiret arasında alacak verecek meselesi nedeniyle yaşanan husumet nedeniyle yaşanan kavgada 11 kişi yaralanmıştı. Kanaat önderi ve aşiret büyüklerinin girişimleri ile husumet verilen yemek ile barışla sonlandırıldı. Barış yemeğine Başkan Yalçınkaya, kanaat önderleri, aşiret büyükleri ve üyeleri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
BAŞKAN YALÇINKAYA: HUZURUN YERİNİ HİÇBİR ŞEY TUTAMAZ
Herkesi soğukkanlı olmaya davet eden ve birlik-beraberlik mesajı veren Başkan Yalçınkaya “Akçakale'mizde iki aşiret arasında devam eden olaylar bugün büyüklerimizin gayreti ile iki taraf bir araya getirildi. Barış yemeği verildi. Allah'a çok şükür kazasız belasız atlattık. İlçemde belediye başkanı olarak huzur, sükûnet, istikrar istiyorum. Buradaki herkes birbirinin akrabası. Sükûnetin, huzurun yerini hiçbir şey tutamaz. Birlik istiyoruz. İnşallah bu, olayların sonuncusu olur” dedi.
Başkan yalçınkaya'dan birlik ve beraberlik mesajı ( Video Haber )
Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ilçede iki aşiret arasında yaşanan husumetin son bulması nedeniyle düzenlenen barış yemeğine katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Şanlıurfa, Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’ne Hazırlanıyor
Birecik Sanayi Sitesinde Elektrik Akımına Kapılan İki Kardeşten Biri Hayatını Kaybetti
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimi görevden alındı
Şanlıurfa’da Film Gibi Kovalamaca: Göçmen Kaçakçıları Tarlada Yakalandı
Şanlıurfalı Genç Sporcu Dedeoğlu’ndan Türkiye Şampiyonluğu
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik Görevine Yılmaz Gerger Getirildi