Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM)aracılığıyla Barış Pınarı Bölgesinde insani yardımlar büyük bir hassasiyetledağıtılmaya devam ederken, Türkiye"nin destekleriyle yeniden kendi evlerindehuzur içinde bir Ramazan ayı yaşayan bölge halkı, Türkiye"ye dua ve teşekkürediyor.

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılarakhuzur ve güven ortamının hâkim olduğu bölgede yeniden kendi evlerinde yaşamayabaşlayan halk, Türkiye"nin destekleriyle huzur içinde bir Ramazan ayıgeçirdiklerini ifade ederek, Türkiye"deki kardeşlerine, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan"a ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin"e selamlarını iletti.

Telabyad"ın terör örgütlerinin işgalinden temizlenmesinin ardından rahatbir nefes aldıklarını belirten Abdullah El Casım, ailesiyle birlikte yıllarsonra huzur içinde bir Ramazan ayı yaşadığını söyledi. Telabyad"da görev yapanSUDKOM Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarını evine davet edenAbdullah El Casım, “Türkiye"den SUDKOM aracılığıyla evlerimize ulaştırılanyardım paketlerini, evimizin mutfağında yemeklerin hazırlanışını ve aileceoturduğumuz iftar sofrasını Türkiye"deki kardeşlerime göstermek, onlarateşekkür etmek istedim. Sofraya her oturduğumuzda, yediğimiz her lokmadaTürkiye"deki kardeşlerimiz aklımıza geliyor ve onlar için dua ediyoruz. ” dedi.

Türkiye sayesinde Ramazan ayının rahmet ve bereketini hissettiklerinidile getiren Abdullah El Casım, “Verdiği nimetler için Allah"a şükrediyoruz.Allah Türkiye"deki kardeşlerimizden razı olsun. Onların sayesinde Telabyad"ahuzur hakim oldu, kendi ülkemizde rahat şekilde yaşamanın ve kardeşliğimizinkıymetini anladık. Desteklerinden dolayı Türkiye"deki tüm kardeşlerimize,özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"a ve bizlerle yakından ilgilenenŞanlıurfa Valisi Abdullah Erin"e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi