Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin"in kurduğu yakın ilişkiler ve sağladığıdesteklerle Şanlıurfa ve Barış Pınarı bölgesinde insani yardım faaliyetlerinedevam eden ATAA İnsani Yardım Derneği, geçtiğimiz aylarda onarımı için protokolimzaladığı okulun tamiratını tamamladı. Temelden çatıya bakım ve onarımıyapılarak Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilen okul, düzenlenentörenle eğitim öğretimin hizmetine verildi.
Telabyad El Cerrah İlkokulunda düzenlenen törende konuşan ŞanlıurfaValisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatının üzerinden bir yıl geçtiğinihatırlatarak, aradan geçen bir yıllık sürede bölgede hayatın normalleşmesi içinyapılan çalışmalardan örnekler verdi.
Bölge insanının hayatını kolaylaştırmak amacıyla insani yardımlar baştaolmak üzere bir çok alanda ATAA İnsani Yardım Derneğinin desteklerinigördüklerini kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa"da görev yaptığım dört yıllık süreiçerisinde, Kuveyt halkının, dernek ve vakıflarının hem Suriye halkına hem deUrfalı kardeşlerimize yansıyan büyük yardımseverliğini, cömertliğini gördüm.Sadece RahmelAlemiyye Derneğinin bugüne kadar Suriyeli ve Urfalı çocuklarayönelik yaptıkları okul, eğitim, sağlık ve gıda yardımları 10 milyon liracivarındadır. Bu sadece bir derneğin bağışıdır.” dedi.
ATAA İnsani Yardım Derneğinin de hem Türkiye"deki hem de sınırın diğertarafındaki Suriyelilere yönelik yardımlarının uzun yıllardır devam ettiğinikaydeden Vali Erin, “Allah hepsinden razı olsun. Bu vesile ile Kuveyt halkına,hayır derneklerine ve o güzel insanlara Telabyad"dan selam ve muhabbetlerimizigönderiyor, okulun yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
El Rahme Derneği Başkanı VelidAhmed El Suwelen ve ATAA İnsani YardımDerneği Başkanı Usame Şedun da birer konuşma yaparak, hayır faaliyetlerini icraetmekte kendilerine imkân ve kolaylık sağladığı için Vali Abdullah Erin"eteşekkür ettiler.
Telabyad Mahalli Meclis Başkanı VailHamdo da, Barış Pınarı Harekâtınınardından Türkiye"nin çok büyük desteklerini gördüklerini ifade ederek, “Türkkardeşlerimiz daima bizlere yapmayı, bina etmeyi öğretti. Bizlere destek vekatkılarından dolayı, başta onlara teşekkür ediyoruz. Türkiye vasıtasıylabölgeye gelen Kuveyt halkına da şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dualarla okulun açılış kurdelesini kesen Vali Erinve beraberindekiler, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.Açılış töreni, öğrencilere içi kırtasiye malzemesi dolu olan çantaların hediyeedilmesiyle sona erdi.
Yaklaşık 500 bin TLharcanarak onarılan okulda 410 öğrencinin eğitim gördüğü 13 derslik bulunuyor.İnşaat onarım maliyeti ATAA İnsani Yardım Derneği aracılığında Al Rahme Derneğitarafından karşılanan okulun, 200 bin TL tutarındaki tefrişat malzemesi iseŞanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.