Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin düzenlenmesine dair yönetmelik çerçevesinde tarımsal yayımın etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmaları ivme kazandı.

 

Tarım Bakanlığı Yayım Dairesi Başkanı Habip ÇADIRCI; Bakanlığımız “Köye ve köylüye hizmet mahallinde olmalıdır” felsefesiyle, bilgiyi en kısa ve etkili biçimde çiftçimize ulaştırmak amacıyla, tarımsal yayım faaliyetlerinin daha da etkin hale getirilmesi ve bir anlamda da Türkiye"de kırsal kalkınmanın sağlanmasına öncülük etmek üzere 01.01.2007 tarihinde  Tar-Gel Projesi uygulamaya konulmuştur dedi.

 

Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) çerçevesinde görev alan sözleşmeli personelin performansları ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla performans ile ücret arasında ilişki kurulmasına dayalı olarak geliştirilen ücretlendirme sistemi ilk defa bakanlığımızca uygulamaya konulmuştur.

 

Bu anlamda, Türkiye genelinde köy/beldede sözleşmeli pozisyonda çalıştırılmak üzere 2007 yılında toplam 2500, 2010 yılında 2500 olmak üzere toplam 5000 sözleşmeli personel alımı yapılmıştır. Tar-gel kapsamında sözleşmeli pozisyonda çalıştırılmak üzere  2011 yılında  2500 yeni sözleşmeli personel alımının yapılması planlanmakta olup, çalışma bölgeleri İl Müdürlüklerince  belirlenmektedir.

 

 Bakanlığımızca; Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) kapsamında hizmet vermekte olan sözleşmeli personelin görev yerlerindeki etkinliklerinin arttırılması ve daha bilgili ve donanımlı birer yayımcı olabilmeleri hedeflenmektedir.

 

 

Şanlıurfa"ya Tar-Gel projesi kapsamında her yıl Ziraat Mühendisi ve veteriner Hekim olmak üzere köy ve beldelere gönderiyoruz.Bugün itibariyle Şanlıurfa iline 156 Tar-Gel personeli çiftçimize hizmet vermektedir.

            Şanlıurfa"da 2011 yılında da 55 Ziraat Mühendisi ile 35 Veteriner hekim istihdam edilecektir.Tar-Gel personeli Şanlıurfa"da çok başarılı projelere imza atmaktadırlar.(Haber Yusuf Güler)

 

Editör: Yusuf Güler