Şanlıurfa'nın 58 meydanında bulunan ve 500 öğrenciye eğitim veren okulda fareler cirit atıyor...

Şanlıurfa"nın Kurtuluş Mahallesinde tarihi 100 yıl öncesine dayanan 11 Nisan İlk Öğretim Okulu bakım, tamir ve tadilat görmemesinden dolayı harap olmuş durumda. Bir tarihi eser niteliğindeki okul bir zamanlar herkesin giremediği ve öğrencilerin seçilerek alındığı bir okulken şimdi öğrencilerin zorluklar içinde eğitim gördüğü bir okul haline geldi. İl Özel İdare mülkiyetinde olan okul binası Anıtlar Kuruluna bağlı olduğundan restorasyon yada bakım çalışmaları izinsiz olarak yapılamıyor. Her yönden tamirat ve tadilat görmesi ve onlarca ihtiyacının karşılanması gereken okul binasın bunlardan ziyade birçok eksiği var.

Mahalle sakinleri çocuklarının bu okulda zorluklar içinde ve eksiklikler ile eğitim gördüklerini dile getirirken farelerin okulda cirit attığını vurguladı. Okulun eskimiş ve sorunlar çıkaran kanalizasyon sistemi, boyasız duvarları, yükü kaldıramayan elektrik tesisatı ve kullanılamayacak haldeki tuvaletleri bu sorunlardan bir kısmını teşkil ediyor.

Vatandaşlar okulun ilgili kurumlar tarafından kontrol edilmesini ve bir an önce tadilat ve tamiratlarının bitirilmesini talep ediyorlar.(UrfaHA)

Editör: Yusuf Güler