Şanlıurfa GençMÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ; Yıllardır bitirilmesini beklediğimiz stadımızın yapımı, nihayet tamamlandı. Stadımız tamamlandı fakat isim arayışları halen sürüyor. İsimle ilgili çeşitli görüşler var. Bu isim tartışmaları sürerken, konuya, bir de Türkiye genelinden bakalım. Görüleceği gibi futbol maçlarında, milli günlerde ve büyük konserlerde binlerce kişinin doldurduğu statlar, genelde o şehrin ortak paydasını temsil eden bir tarihle ya da topluma mal olmuş bir isimle anılıyor. Mesela ülkemizde ki stadyumlardan on yedi tanesinin adı Atatürk. Statlarına Atatürk adının verildiği iller şunlar; Afyon, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Isparta, İzmir, Kayseri, Konya, Rize, Sakarya ve İstanbul (Olimpiyat). Atatürk'ü üç stadyumla eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlardan İsmet İnönü takip ediyor: İstanbul İnönü, Malatya İnönü ve İzmit İsmet Paşa Stadyumu. Gelelim düşman işgalinden kurtuluşların stadyum isimlerine yansımasına. Ülkemizde ki dokuz stadyumun ismi, o şehrin kurtuluş tarihiyle anılıyor. Türkiye'de, düşman işgalinden kurtuluşla ilgili tarihlerin isim olarak verildiği stadyumlar şunlar: Adana 5 Ocak, Amasya 12 Haziran, Ankara 19 Mayıs, Samsun 19 Mayıs, Çanakkale 18 Mart, Hatay 5 Temmuz, Kahramanmaraş 12 Şubat, Sivas 4 Eylül ve Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu. Bir de Niğde 5 Şubat Stadyumu var. 5 Şubat, Atatürk'ün Niğde'ye geldiği gün. Bu saydıklarımızın dışında kalan statların isimleri ise genelde, şehir isimleri, siyasi isimler ve spor adamlarının isimlerini taşıyor. Tabi bu kategorilerin dışında kalan istisnalarda yok değil.
         Şehrimizin ilk stadyumu,  Şanlıurfa"nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan “11 Nisan” ismini taşıyor. Bunun gibi, toplumun milli değerlerini temsil eden tarihler ve kişi isimlerinin, stat, semt, park, yol vb. gibi yerlere verilmesi, milli duygularımızın gelecek nesillere aktarılmasında, önemli olayların ve kişilerin unutulmamasında büyük rol oynamaktadır. Bu sebeple, şehrimizin ikinci, Türkiye"nin sayılı statlarından biri olan otuz bin kişilik stada, yine toplumumuzun ortak değerlerini kapsayan, unutulmaması ve unutturulmaması gereken, memleketimizin milli duygularına temas eden bir isim verilmesini istiyoruz. Urfa"da kurtuluş mücadelesini başlatan, Urfalının kolay kolay teslim olmayacağını düşmana gösteren ve 11 Nisan"ı 11 Nisan yapan, kahraman   ONİKİLER"in, yeni stadımız için en güzel ismi temsil edeceklerine inanıyoruz. Bu isim, o dönem kurtuluş mücadelesine destek veren tüm aşiretleri kapsamaktadır. Yani tüm Şanlıurfa"yı temsil etmektedir.
         Ş.URFA GençMÜSİAD olarak, yetkililerden, yeni stadımıza “ONİKİLER” isminin verilmesi hususunda girişimlerde bulunmalarını ve Şanlıurfa komuoyoundan da bu konuda ki teklifimize destek vermelerini bekliyoruz. Denildi.(UrfaHA)  

Editör: Yusuf Güler