Genel Konu olarak 'Yargı ve Ordu"nun Politik Yaşamdaki Yeri"nin koşulacağı toplantının Yerel Konusu ise 'Bölgemizde Kadın Olmak". ŞkMM"nin bu ay ki Moderatörü Taraf Gazetesi yazarlarından Hilal Kaplan. 
Her ayın ilk Cumartesi günü saat 11.oo"de, Şanlıurfa Belediye Meclis toplantı Salonunda gerçekleştirilen ŞkMM"ye Şanlıurfa Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi Parti, Sendika, Oda, Dernek, Vakıf, Girişim, Platform temsilcileri ve Medya mensupları davet ediliyor. 
ŞANLIURFA küçük MİLLET MECLİSİ (ŞkMM) sekreteryasını yürüten Mustafa Arısüt toplantıya ilişikin şu açıklamada bulundu:
ŞkMM olarak, bu dönem 4"üncü toplantımızı yapacağız. Amacımız; ilimizin, ülkenin ve dünyanın gündemini ilgilendiren konularda, vekillerimiz, belediye başkanlarımız ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir araya getirmek. Elimizden geldiğince bütün kurum ve ilgili kişilere çağrı yaptık buna rağmen ulaşamadığımız Siyasi Parti, Sendika, Oda, Dernek, Vakıf, Girişim, Platform temsilcileri ve Medya mensupları varsa onlara kapımız açık.
Farklılıklarımızla bir arada olmanın ve birbirimizi dinlemenin mümkün olduğunu düşünüyoruz diyen Arısüt, “En önemli ilkemiz ve toplantının diğer adı “Önyargılar Giremez”dir.  'Yargı ve Ordu"nun Politik Yaşamdaki Yeri" ile 'Bölgemizde Kadın Olmak" konularını konuşacağımız forumun bu ay ki moderatörü Taraf yazarlarından Hilal Kaplan"dır. Söz konusu soruna ilişkin çözüm önerileri olan herkesi 6 Mart 2010 tarihinde, saat 11.00"de, Şanlıurfa Belediye Meclis Salonundaki toplantıya bekliyoruz” dedi.
ŞANLIURFA küçük MİLLET MECLİSİ (ŞkMM) Nedir?Bir genel konu bir de yerel konu belirlenerek, seçen ve seçilenleri bir araya getirmeyi amaçlayan, aynı zamanda tüm STK, Kanaat Önderi ve Medya mensuplarını buluşturup, “Önyargılar Giremez” ilkesi altında buluşturarak aile fotoğrafı oluşturmayı hedefleyen bir forum. Toplantıya katılmayan Milletvekillerini deşifre etmek için ise koltuklara isimleri yazılarak asılıyor.
2008 yılında ilk 5 ilde FORUM toplantılarını gerçekleştiren Ortak Çalışma Gurupları (OÇG) 2009 yılında Şanlıurfa"nın da katılımıyla 18"e çıkardı. OÇG olan adını “Küçük Millet Meclisleri” olarak değiştiren oluşum şuanda 30 ilde.
Küçük Millet Meclisleri Şanlıurfa"nın yanısıra Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Uşak, Sakarya, Trabzon ve Van"da oluşturuldu. Oluşuma tüm parti genel başkanları ve bazı aydınlar, yazarlar, akdemisyenler destek veriyor.(UrfaHA)

Editör: Yusuf Güler