Konferansa Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale belediye başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, Jandarma komutanı Yzb. Kamil Türkdönmez, İlçe Milli eğitim müdürü İsa Temelci, birçok sayıda daire amirleri öğrenci ve öğretmenler katılım gösterdi.
Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek yüksek okulu müdür yardımcısı Yardımcı Doçent Dr Mehmet Kuş öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgi verdi. Rap müziği eşliğinde Hazırlanan slâyt gösterisi öğrencileri heyecanlandırırken, Öğrencilere Trafik kurallarını ihlal edenlerin nasıl bir duruma düştüğünü anlatan Grup Hasret Tiyatro ekibi ise katılımcılardan tam not aldı. İlçe emniyet müdürlüğü tarafından İlköğretim okullarından seçilen öğrencilere kendi okullarında Trafik sorumlusu belgesi verilerek öğrenciler görevlendirildi.
Bilgilendirme Konferansı ile ilgili olarak Kısa bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Topçu; “Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Bugün öğrencilerimizi bilinçlendirmek için böyle bir konferans ve tiyatro düzenledik. Ümit ediyorum ki öğrencilerimize faydalı bilgiler aktarabildik. Trafik hastası dolayısıyla ilçemizde ilçe emniyet müdürlüğü olarak etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.