Şanlıurfa  ziyareti ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ; "Defalarca ifade etiğimiz gibi, Almanya"daki "Deniz Feneri e.v. ile hiçbir bağlantımız yok. Bu böyle olmasına rağmen, Deniz Feneri e.v. davası ile ilgili olarak bizim görüntülerimiz kullanılarak hafızalara kazındı. Bizimle ilgili en ufak bir şüphesi olan varsa veremeyeceğimiz hiç bir hesabımız yoktur.” dedi.

Bu konu ile ilgili olarak bize telefonla, internet web sitemiz http://www.denizfeneri.org.tr/ ile faksla veya mail ile soracakları sorulara cevap vermeye hazırız. Ayrıca sitemizde "iftiralara cevaplar" kısmı ile bilgilere ulaşabilirler.  
Ben şahsen yaklaşık 20 yıldır İstanbul barosuna kayıtlı bir avukatım. Biz, Türkiye"de düzenli olarak denetlendik. Şimdiye kadar hiçbir şey bulamadılar. Uluslararası denetleme kurulları bizleri inceledi fakat hiçbir şey bulamadı.
Bizim bu Dünya'da da, ahrette de veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok.
Diyarbakır'da en uygun  fiyat veren "maya kesim" ile noterden anlaşmalar yaparak kurbanlarımızı kestirdik. Ekibimizi çok hassas  bir şekilde uyardık. Tuvalete giderken, kesimi durdurun öyle gidin dedik. Ekibimizde o şekilde yaptı. Kurbanların tamamını kesilmesi gereken süre içersinde kestirdik. Etlerin 2/3"ünüde Kurban Bayramı"nda dağıtık. Geri kalanı buzdolaplarında muhafaza etik. Sonra teslim alarak dağıtık.
Bizim dışımızdaki et kesimi yapan vakıflar ile ilgili olan bu olay ile ilgili olarak bizi karakola davet etiklerinde; “Tamam, şimdi bizim farkımız ortaya çıkacak diyerek çok sevindik. Ama bir de ne görelim. Bizim her şeyimiz sağlam olduğu halde, bizi dört gün gözlem altında tuttular ve hiçbir şey bulamadıkları için serbest bıraktılar. Dört gün gözlem sonunda serbest kaldığımızda,  Medya'yı davet ettik. Açıklamalarda bulunduk. Akşam Kanal 7"nin dışında hiçbir kanal bizden bahsetmedi. Yani dört gün serbest bırakılmamızın hiç mi haber değeri yoktu? Bu olay  gerçekten bizi çok üzdü. Şu anda il il dolaşarak, vatandaşlara merak etikleri tüm konuları açıklıkla doğrudan anlatıyoruz. Yeni bir yol haritası hazırlıyoruz. Türkiye'deki davanın bitmesini bekliyoruz. Şanlıurfa bizim en çok yardım alan ilimizdir. Yardımların en çok olarak alınmasında, Şanlıurfa'daki gönüllü olarak çalışan Osman Gerem ve ekibinin bu yardımlarda çok yoğun ve profesyonel olarak çalışması etkili olmuştur. Allah hayırlarını kabul etsin. Birçok etkinlikler düzenleyerek, bizim dikkatimizi Şanlıurfa"ya yönlendirmiştir." Dedi. (UrfaHA)

Editör: Yusuf Güler