Sivas Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen ‘Minik Eller Büyük İşler Projesi’nin yıl sonu etkinliğinde öğrenciler, aileleriyle birlikte çiğ köfte yoğurarak hem öğrenmenin hem de üretmenin keyfini yaşadı.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Aile Yılı kapsamında gerçekleştirilen proje etkinliğinde, öğrenciler ve velileri geleneksel yemek yapımını deneyimledi. Son etkinlikte, Kızılırmak İlkokulu öğrencileri ve aileleri, öğretmenleri ile birlikte çiğ köfte hazırladı. Sivas Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan da etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte çiğ köfte yoğurdu.
Erdoğan, çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmesinin eğitim açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Proje boyunca 55 okuldan 186 şubede etkinlikler düzenlendi, 4 bin 967 öğrenci, 420 veli ve 186 öğretmen programa katıldı.
Projenin amacı, öğrencilerin akademik bilgilerinin yanı sıra beceri ve sosyal gelişimlerini desteklemek. Erdoğan, ailelerin de katıldığı bu etkinliklerin birlikte vakit geçirmenin ve üretmenin keyfini artırdığını ifade etti.
“Öğrencilerimiz aileleriyle birlikte bu aktivitelerde yer alarak, hem öğreniyor hem de sosyal bağlarını güçlendiriyor,” dedi.
Kaynak: İHA





